Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Overheid start campagne voor mensen met geldzorgen

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid start met Geldfit de campagne ‘Je staat er niet alleen voor’ om mensen met geldzorgen te wijzen op beschikbare hulp.  

Steeds meer huishoudens komen financieel in de knel door de hoge inflatie en de fors gestegen energierekening. Ondanks de uitgebreide koopkrachtmaatregelen van de overheid is er de vrees dat het aantal huishoudens met schulden flink toeneemt de komende periode. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid start daarom met Geldfit een offensief om mensen met geldzorgen te wijzen op de beschikbare hulp en aan te moedigen om de eerste stap te zetten. 

Grip op geld 

Geldfit is een samenwerkingspartner van Vereniging Eigen Huis en een initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Ze helpt mensen met financiële zorgen. Op de website komt alle beschikbare hulp samen. Hier kunnen mensen via een online test zien hoe hun financiële situatie is en welke stappen ze kunnen nemen om weer grip op hun geld te krijgen. Ook is het mogelijk om voor een persoonlijk advies te bellen of te chatten met de hulplijn voor geldzorgen: (0800) 81 15.    Vereniging Eigen Huis is blij met dit initiatief van de overheid. “We vinden het belangrijk dat mensen met (beginnende) geldzorgen worden aangemoedigd om op tijd hun mogelijkheden voor een passende oplossing te onderzoeken”, aldus Clasien Ouderdorp, financieel specialist bij Vereniging Eigen Huis. “Daarom steunen we deze campagne ook van harte." 

De campagne duurt tot het einde van dit jaar.  

Meer informatie  

  • Lees meer over de campagne ‘Je staat er niet alleen voor’ 
  • Betalingsproblemen? Dit kun je doen 

Tags

BesparenVerduurzamen-Energieprijzen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube