Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Overheid vergoedt de onverzekerde schade in Limburg voor 90%

De watersnood in Limburg heeft gezorgd voor enorme schades. De Rijksoverheid heeft bekendgemaakt dat zij een groot gedeelte hiervan zal vergoeden vanuit de Wet tegemoetkoming schade (Wts).

Overstroming van een grote rivier als de Maas is niet of nauwelijks verzekerbaar. Om een gat tussen verzekering en schade door natuurgeweld te voorkomen gaat de Rijksoverheid onverzekerde schade aan woningen en inboedel voor 90% vergoeden. Dit doet zij vanuit de Wet tegemoetkoming schade (Wts). Gedupeerden kunnen hun schade vastleggen met filmpjes en foto’s. 

De schade kan vervolgens worden ingediend via de site van Rijksoverheid.

Ontzorging gedupeerden

Kort na de watersnood hebben wij contact gezocht met onze Limburgse leden. Uit hun reacties bleek dat zij erg ongerust waren over de vergoeding van de schade. Als vereniging hebben wij enige tijd geleden, middels een brief en gesprek met het ministerie, al gepleit voor een ruimhartige vergoeding en ontzorging van gedupeerden. Wij zijn blij dat we hen kunnen vertellen dat een groot gedeelte van die zorg weg wordt genomen. Wij houden een vinger aan de pols gedurende het gehele proces. 

Meer informatie

  • VEH pleit voor een ruimhartige vergoeding van de overstromingsschade

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube