Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

‘Provincies, zorg voor écht betaalbare woningen’

Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft bekendgemaakt hoeveel woningen er de komende jaren in elke provincie worden bijgebouwd. Vereniging Eigen Huis is blij met deze stap, maar houdt zorgen of er wel voldoende betaalbare woningen bijkomen.  

De Jonge wil dat er tot 2030 900.000 woningen bijkomen. Hij heeft nu afspraken gemaakt met de provincies hoeveel er in elke provincie worden gebouwd. De meeste huizen komen in Zuid-Holland (235.460), Noord-Holland (183.600) en Noord-Brabant (130.600). In Drenthe komen de minste (13.631). De provincies gaan nu met onder andere gemeenten afspreken waar de woningen precies komen en wat voor woningen het worden. Dat wordt uitgewerkt in regionale woondeals.  

Maak betaalbaar écht betaalbaar

Vereniging Eigen Huis is blij met deze stap. Wel houdt zij zorgen of er wel voldoende betaalbare woningen bijkomen. De provincies scharen zich achter de ambitie van De Jonge dat twee derde van de nieuwe huizen betaalbaar moet zijn. Maar de grens hiervoor ligt op 355.000 euro. Dat is voor veel mensen nog steeds onbetaalbaar. De vereniging wil dat er ieder jaar minimaal 10.000 woningen van maximaal 260.000 euro worden bijgebouwd. Zij is daarvoor een petitie begonnen, die al 90.000 keer is ondertekend. De vereniging roept provincies en andere betrokkenen bij de regionale woondeals op deze doelstelling over te nemen. Daarnaast vindt Vereniging Eigen Huis het - net als haar partners binnen de Woningbouwcoalitie -  belangrijk dat marktpartijen zoals bouwers worden betrokken bij het uitwerken van de regionale woondeals.   

Aantal woningen per provincie 

Benieuwd hoeveel woningen er in jouw provincie moeten bijkomen? Bekijk het overzicht op de website van de Rijksoverheid.

Tags

Kopen-NieuwbouwStarter

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube