Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Recordcijfers mensen met geldzorgen

Het aantal mensen dat voor financiële hulp aanklopt bij Geldfit, een samenwerkingspartner van Vereniging Eigen Huis, is in het afgelopen kwartaal verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Dit komt mede door de hoge energieprijzen. 

Geldfit is een initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) en helpt mensen met financiële zorgen. In het derde kwartaal had de site van Geldfit 367.000 bezoekers. Dit is meer dan drie keer zoveel als in hetzelfde kwartaal in 2021. De grootste zorg van mensen die in contact komen met Geldfit zijn de hoge energiekosten. Bijna de helft van alle bezoekers (ongeveer 190.000) kreeg via geldfit.nl/energie inzicht in hun situatie en ontdekten welke stappen zij konden zetten om weer grip te krijgen op hun energierekening. Denk aan bespaartips, energiecoaches of andere organisaties in de buurt, maar ook het aanvragen van een energietoeslag bij de gemeente. Ook verdubbelde het aantal mensen dat belde naar Geldfit ten opzichte van het derde kwartaal 2021. Driekwart van de gesprekken ging over de hoge energierekening.  

 Start campagne ‘Grip op je geld’ 

Om nog meer mensen de weg naar passende hulp te wijzen, start Geldfit deze week samen met 55 grote bedrijven als verzekeraars, energiemaatschappijen, grote werkgevers en 125 gemeenten de campagne ‘Grip op je geld’. Ook Vereniging Eigen Huis ondersteunt deze campagne. Via de website of het landelijke telefoonnummer 0800-8115 ontvangen mensen inzicht in hun financiële situatie. Afhankelijk van de uitkomst wordt een passend advies gegeven om financieel gezond te worden of te blijven.

Tags

BesparenVerduurzamen-EnergierekeningVerduurzamen-Klimaatplannen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube