Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Schuldzorgen? Volg de Schuldhulproute

Eén schuldhulproute voor iedereen met schuldzorgen. Daaraan werkt de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) samen met gemeenten, bedrijven en andere organisaties. Vereniging Eigen Huis is samenwerkingspartner van de NSR. 

De coronacrisis raakt veel mensen in hun portemonnee, zoals jongeren en flexwerkers die hun (bij-)baan zijn kwijtgeraakt. Of ondernemers en zzp’ers die inkomsten missen en noodgedwongen hun financiële reserves uitputten. Ondanks dreigende geldzorgen wachten mensen vaak lang met het zoeken naar hulp. Uit schaamte, maar ook omdat zij de weg naar hulp niet goed weten te vinden. 

De eerste stap helpt je verder

Om deze mensen te helpen heeft de NSR de online Geldfit-test ontwikkeld. Na het beantwoorden van een paar vragen krijgt de gebruiker tips en adviezen op maat om een goede oplossing te vinden. Dat kan een gerichte verwijzing zijn naar een website, maar ook een buddy, een budgetcoach van een vrijwilligersorganisatie of schuldhulpverlening van de gemeente. Ook kunnen mensen via het gratis telefoonnummer 0800-8115 anoniem advies op maat krijgen.  

Tot eind maart loopt de overheidscampagne ‘De eerste stap helpt je verder’, die mensen adviseert de Geldfit-test te doen. Doel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is dat particulieren en ondernemers snel aan de bel trekken bij geldzorgen en weten waar zij welke ondersteuning kunnen krijgen.  

Meer informatie:

  • Hoe is het gesteld met jouw financiële situatie? Doe de GeldFit-test. 

Tags

Financiën

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube