Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Groningers eerst, politieke gevolgen later

Vereniging Eigen Huis vindt dat de aanbevelingen van de commissie met prioriteit moeten worden uitgevoerd om Groningers nog dit jaar te helpen. Discussies over politieke gevolgen moeten pas daarna plaatsvinden.

De belangen van de Groningers werden structureel genegeerd en verwaarloosd bij de aardgaswinning in Groningen, met rampzalige gevolgen. Dit concludeert de parlementaire enquêtecommissie Groningen in een scherp rapport ‘Groningers boven gas’. De commissie vindt dat Nederland een ereschuld heeft aan Groningen die het moet inlossen.

Sociaal Handvest

In de aanbevelingen die de commissie doet komen veel punten terug uit het Sociaal Handvest Groningen van het Groninger Gasberaad, de Groninger Bodem Beweging (GBB) en Vereniging Eigen Huis. Cindy Kremer, directeur Vereniging Eigen Huis: 

Het is hoog tijd dat de overheid gedupeerde Groningers met vertrouwen behandelt. Schrap daarom starre procedures, los de schadegevallen flexibel op en zorg dat mensen weer veilig kunnen wonen. De overheid moet nu alles op alles zetten om dit waar te maken.

Cindy Kremer, Algemeen Directeur van Vereniging Eigen Huis
Cindy KremerAlgemeen Directeur bij Vereniging Eigen Huis

De commissie presenteerde op 24 februari 2023 haar rapport aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp. De enquêtecommissie deed onderzoek naar de aardgaswinning, de schadeafhandeling en de versterking van woningen in Groningen. Het rapport moet een bijdrage leveren aan het toekomstperspectief voor Groningers en de ontwikkeling van toekomstig beleid.


Tags

Groningen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube