Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

VEH: Maak fonds voor energieschulden ook beschikbaar voor appartementseigenaren

Het kabinet denkt na over een fonds om mensen tegemoet te komen als zij hun energierekening niet meer kunnen betalen. Vereniging Eigen Huis bepleit daarbij dat ook appartementseigenaren die de energielasten via voorschotnota's aan de Vereniging van Eigenaars (VvE) betalen, in aanmerking kunnen komen voor dit noodfonds. Betalingsachterstanden bij deze groep worden opgevangen door de VvE, waardoor betalingsproblemen van individuele appartementseigenaren niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld.

Achter de schermen   

VEH krijgt al signalen van VvE-bestuurders die te maken hebben met appartementseigenaren die door de inflatie hun maandelijkse bijdrage aan de VvE niet meer kunnen betalen. Het betreft dan zowel servicekosten als energierekeningen die via de VvE lopen. Niet alle appartementseigenaren hebben een eigen energieaansluiting. Regelmatig loopt dat via een aansluiting van de VvE die dan zelf via voorschotnota's het energieverbruik naar de appartementseigenaren doorbelast. Doordat de VvE de energierekening dan betaalt, desnoods vanuit opgebouwde reserves van de VvE, bemerkt de energieleverancier geen achterstand. Achter de schermen stapelen schulden van individuele appartementseigenaren aan de VvE zich echter op en heeft het VvE-bestuur de moeilijke en ondankbare taak de achterstanden bij medebewoners te incasseren.   Daarom heeft VEH de betrokken ministeries en kamerleden verzocht om erop te letten dat ook appartementseigenaren een beroep op het fonds kunnen doen. 

Ook interessant:

 Tips & hulp bij betalingsproblemen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube