Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

VEH: ondanks meer geld voor verduurzaming zorgen over betaalbaarheid

Uit de Miljoenennota van 2022 blijkt dat het demissionaire kabinet extra geld uittrekt om huiseigenaren te helpen het huis te isoleren en hybride warmtepompen betaalbaarder te maken. Dat vinden wij heel positief. Echter, hebben wij wel zorgen omtrent de betaalbaarheid van de energienota.

Betaalbaarheid moet worden gegarandeerd

Als vereniging willen wij dat het kabinet de betaalbaarheid van de energienota nu en in de toekomst garandeert. Daarvoor is regie nodig op de optelsom van verbruikskosten en belastingen. Dit ontbreekt nu volledig. Door de sterke stijging van de tarieven en de hogere gasbelasting zullen veel huishoudens de komende jaren honderden euro’s meer kwijt zijn. 

Plannen omtrent de woningbouw 

Het Kabinet stelt in totaal 1 miljard euro beschikbaar voor de komende 10 jaar voor de bouw van extra woningen. Wij willen dat dit geld in een kortere periode beschikbaar komt zodat meer nieuwe bouwplannen gerealiseerd kunnen worden. Door de termijn van 10 jaar wordt het noodzakelijke omvangrijke bouwprogramma feitelijk doorgeschoven naar een nieuw kabinet.  

Met de huidige plannen neemt het woningtekort tot 2025 verder toe. Het Rijk zou met innovaties zoals flexwoningen en een Koopstartfonds de problemen op korte termijn kunnen verlichten. Helaas ontbreken dergelijke plannen in de Miljoenennota. Wij roepen de Tweede Kamer op om het kabinet hierop bij te sturen. 

Meer informatie

Tags

VerduurzamenVerduurzamen-Energieprijzen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

ehm-november-2023

ehm-november-2023
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube