Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

VEH pleit bij formateur voor recht op duurzame woning

Verduurzaming van woningen is een collectieve plicht om de klimaatdoelstellingen te behalen. En dit moet eerlijk verlopen, schrijft Vereniging Eigen Huis aan de formateur en de Tweede Kamer.

Deze maand wordt de formatie van een nieuw kabinet hervat. De nieuwe regering moet de energietransitie in goede banen leiden. Deze grote, maatschappelijke opgave zal alle 4,3 miljoen Nederlandse huiseigenaren raken. Maar kan niet alleen bij het individu worden neergelegd. Er ligt een collectieve plicht om een duurzame woning en een betaalbare energienota voor iedereen mogelijk te maken. Draagvlak en gelijkblijvende woonlasten zijn essentieel voor een geslaagde energietransitie.

Kosten niet eenzijdig afwentelen 

Verduurzamen van de woning moet worden gecombineerd met een betaalbare energierekening. Zeker ook voor kwetsbare groepen. De focus moet niet liggen op het afdwingen van verduurzamingsmaatregelen middels de energierekening, maar door het stimuleren van de afzonderlijke verduurzamingsstappen zodat de energierekening betaalbaar blijft. Daarom pleit Vereniging Eigen Huis dat er meer focus moet komen op verduurzamen in kleine, logische en betaalbare stappen. Denk daarbij aan het verder stimuleren van isoleren, zonnepanelen en de aanschaf van hybride warmtepompen, als logische tussenoplossing.

Meer informatie

Lees het position paper ‘Recht op een duurzame woning en betaalbare energierekening’  (pdf)

Tags

VerduurzamenVerduurzamen-Klimaatplannen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube