Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

VEH: regel energiekorting voor alle VvE’s

Appartementseigenaren met een gezamenlijke elektriciteitsaansluiting, kunnen volgens het kabinet geen gebruik maken van de kortingsregeling van twee keer € 190. Dit omdat het voor energieleveranciers moeilijk uit te voeren is. Vereniging Eigen Huis pleit ervoor dat alle VvE's de energiekorting hoe dan ook ontvangen, met een toezegging van het kabinet.

Huishoudens krijgen in november en december 2022 op de energierekening een korting van € 190 per maand. Met deze korting overbrugt het kabinet de periode tot ingang van het prijsplafond per 1 januari 2023. Energieleveranciers geven deze korting via de energierekening. Voor appartementseigenaren die gebruikmaken van blokverwarming, is voor nu nog geen mogelijkheid om deze korting te ontvangen. Energieleveranciers geven aan dat het voor hen niet mogelijk is om de korting te verrekenen bij VvE’s met een gezamenlijke elektriciteitsaansluiting. Volgens het kabinet gaat het op basis van CBS-cijfers om ongeveer 5,5% van de woningen in Nederland.

Hoe dan ook recht op energiekorting

De Tweede Kamer debatteert donderdag 10 november over het prijsplafond en de energiekorting. Vereniging Eigen Huis wil duidelijkheid of de energiekorting echt niet kan worden verstrekt aan de VvE’s met een gezamenlijke stroomaansluiting. Als dat niet kan, dan moet het kabinet met het prijsplafond, dat ingaat in 2023, hier extra compensatie voor bieden. Het kabinet belooft al wel om een prijsplafond op maat te geven aan bewoners met blokverwarming. Dit doet het kabinet na een eerdere oproep van een brede coalitie van onder andere Aedes, de Woonbond, VNG en studentenorganisaties & VEH.

Tags

Verduurzamen-EnergieprijzenVerduurzamen-Energierekening

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube