Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

VEH roept kabinet op om digitaal vergaderen voor VvE's permanent te regelen

Vandaag maakte de minister van Veiligheid en Justitie bekend dat de Tijdelijke wet COVID-19 wordt verlengd tot 1 februari 2023, waardoor digitaal vergaderen voor VvE’s voorlopig mogelijk blijft. Vereniging Eigen Huis is hier positief over, maar pleit ervoor dat digitaal vergaderen permanent mogelijk gemaakt wordt.

De Tijdelijke wet COVID-19 is wederom verlengd. Hierdoor mogen VvE’s tot 1 februari 2023 nog digitaal vergaderen. De mogelijkheid voor digitaal vergaderen werd in april 2020 tijdelijk ingevoerd, met terugwerkende kracht tot 16 maart 2020, omdat fysieke bijeenkomsten niet toegestaan waren. Sindsdien is deze tijdelijke wet al enkele keren verlengd. Vereniging Eigen Huis is positief over de verdere verlenging maar vindt het jammer dat de minister digitaal vergaderen niet permanent mogelijk maakt.

Grote behoefte

Vereniging Eigen Huis merkt dat er een grote behoefte is bij haar achterban aan digitaal vergaderen. Het verlaagt een aantal drempels: zo is het niet meer nodig om een vergaderlocatie te regelen én is digitaal vergaderen voor de meeste mensen makkelijker waardoor meer appartementseigenaren aanwezig kunnen zijn. Zo kunnen rechtsgeldige besluiten voor bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden en verduurzaming genomen worden.

Permanente mogelijkheid

Het iedere keer verlengen van de tijdelijke wet levert voor VvE’s onzekerheid op. Vereniging Eigen Huis pleit voor een permanente wettelijke mogelijkheid voor digitaal vergaderen. Hierin moet dan wel gewaarborgd zijn dat digitaal minder vaardige appartementseigenaren ook hun stem kunnen uitbrengen. Bijvoorbeeld door vooraf schriftelijk te kunnen stemmen. De vereniging heeft hier bij het ministerie van Veiligheid en Justitie op aangedrongen. Update: De minister heeft 6 december 2022 aangekondigd nog dit jaar met een voorstel te komen met een permanente voorziening voor digitaal vergaderen. VEH is daar blij mee en zal hierover meedenken.

Meer informatie:

  • Het besluit van de minister.
  • Drie stappen die je kunt nemen om met de VvE een digitale vergadering te organiseren.

Vragen gesteld door Tweede Kamerlid Henk Nijboer (pdf)


Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube