Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

VEH tekent verbeterplan met makelaars en minister De Jonge

Het koopproces van een woning moet duidelijker en transparanter. Daartoe ondertekent Vereniging Eigen Huis woensdag samen met de makelaarsorganisaties en minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening het verbeterplan ‘Vertrouwen in het koopproces’. 

Makelaars bieden straks kopers en verkopers met een digitaal logboek inzicht in het verloop van het biedingsproces. De Jonge onderzoekt of een dergelijk logboek branchebreed wordt verplicht.  

Het verbeterplan voorziet daarnaast in een aanscherping van de gedragscodes van makelaars. Ook voeren de makelaarsorganisaties NVM, VBO en Vastgoedpro algeheel tuchtrecht in.

Hoge verwachtingen

“De koop van een huis is een grote, financiële verplichting voor veel mensen”, zegt De Jonge. De regels daaromtrent moeten voor iedereen duidelijk zijn, zodat er geen ruimte is voor niet-integer handelen. De koper of verkoper van een huis moet kunnen vertrouwen op een eerlijk en transparant koopproces.” 

Vereniging Eigen Huis heeft als mede-ondertekenaar van het verbeterplan hoge verwachtingen ervan, zegt algemeen directeur Cindy Kremer. “Wij zijn blij dat de uitgangspunten voor een transparanter koopproces nu echt op papier staan en kijken uit naar de uitvoering ervan. Consumenten hebben via ons meldpunt Oneerlijke biedingspraktijken duidelijk laten weten waar zij binnen het koop- en verkoopproces tegenaan lopen. Het is nu tijd om het vertrouwen van consumenten weer terug te winnen.”

Meer informatie

  •  Lees hoe wij ons inzetten voor transparantie bij koop en verkoop    

Tags

VerkopenWoningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube