Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Verduurzamingslening nu ook voor kleine VvE’s

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) maakt het vanaf deze maand ook voor kleine VvE's mogelijk om geld te lenen voor verduurzamen. Vanuit NHG kan een borg worden afgesloten voor het geval een appartementseigenaar de maandelijkse bijdrage niet meer kan betalen.

Voor kleine VvE’s met maximaal zeven appartementen is het vanaf deze maand mogelijk om te lenen voor verduurzamen. De lening kan worden afgesloten voor isolatiemaatregelen, het plaatsen van HR++ glas of het installeren van zonnepanelen. Bij het nemen van een verduurzamingsregel, kan de lening zelfs gecombineerd worden met het aanpakken van achterstallig onderhoud. Het maximaal leenbedrag per appartement is 25.000 euro. De lening heeft een looptijd van 10, 15 of 20 jaar.  

De lening wordt aangeboden vanuit het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Een borg vanuit NHG is mogelijk voor VvE’s die extra zekerheid willen voor het geval een appartementseigenaar de maandelijkse bijdrage niet meer kan betalen. Als een VvE-lid de lening niet meer kan betalen, dan staat NHG in veel gevallen borg voor een mogelijke betalingsachterstand op de lening bij SVn. Omdat NHG een kwijtscheldingsregeling hanteert, zal de VvE de achterstand vaak niet alsnog hoeven te betalen. 

Momenteel is deze lening beperkt beschikbaar. Bekijk of jouw gemeente deze mogelijkheid biedt en de voorwaarden via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn)

Vereniging Eigen Huis is blij met initiatieven die ook kleine VvE’s helpen om de stap naar verduurzaming te maken. Het is zaak dat zoveel mogelijk gemeenten dit omarmen.  

Lees meer over de NHG borg die bij de lening kan worden afgesloten

Tags

Verduurzamen

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube