Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Vereniging Eigen Huis en Lowlands schieten starters te hulp

De woningmarkt zit voor starters al jaren op slot. Vereniging Eigen Huis (VEH) en Lowlands lanceren een initiatief om hier verandering in te brengen: Club WOWW (Wonen om te Wonen Woningen). Hiermee willen zij starters aan een betaalbare, duurzame en goede nieuwbouwwoning helpen.

Met Club WOWW brengen VEH en Lowlands jonge woningzoekenden bij elkaar die niet langer willen wachten op de politiek voor oplossingen maar het heft in eigen handen willen nemen. De experts van Club WOWW gaan voor hen op zoek naar een geschikte bouwlocatie, verdiepen zich in wensen en budget van de deelnemers, organiseren het collectief en stellen een financieel plan op. Ze gaan langs bij de wethouder, gemeenteraad, woningcorporaties en projectontwikkelaars. Op basis hiervan wordt een gezamenlijk woonproject ontworpen en gerealiseerd.

Eerst één gemeente

Club WOWW richt zich in eerste instantie op één gemeente. Iedere starter die op zoek is naar een betaalbare koopwoning kan zich tot eind oktober gratis en vrijblijvend aanmelden. Eind december wordt de gemeente geselecteerd waar Club WOWW het eerste woonproject gaat realiseren. Op basis van deze pilot wordt de schaalbaarheid van Club WOWW in beeld gebracht waarna het project navolging kan krijgen in andere plaatsen.

Lancering op Lowlands

Club WOWW wordt dit weekend op Lowlands gelanceerd. VEH staat daar om samen met festivalgangers aandacht te vragen voor de uitzichtloze situatie van veel starters. Voor Club WOWW werken VEH en Lowlands samen met ThePositiveLab.

In actie voor starters

Starters maken al jaren nauwelijks kans op een koopwoning. Vereniging Eigen Huis voert momenteel actie voor oplossingen voor deze groep. Dat gebeurt onder andere met Club WOWW, maar ook met een petitie die het kabinet oproept tot de bouw van écht betaalbare starterswoningen.

Tags

Kopen-NieuwbouwStarter

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube