Hoe werkt een taxatieaanvraag?

Geef bij de aanvraag de datum op waarop je het taxatierapport uiterlijk moet hebben. NTS probeert hier rekening mee te houden en je hierover proactief te informeren. Normaal gesproken is de doorlooptijd van aanvraag tot het opleveren van een taxatierapport 7 werkdagen. In verband met de vakantieperiode kan dit tijdelijk langer duren. Voordat je de aanvraag verzendt, betaal je via iDeal. Het tarief is all-in, dus inclusief validatiekosten en btw.

Let op: i.v.m. het nieuwe taxatierapportmodel kost een taxatie straks v.a. € 524,-. Je kunt nog taxaties aanvragen v.a. € 399,- tot 24 september (17.00 uur).

Gevalideerd taxatierapport

Bij een gevalideerde taxatie gaat het taxatierapport langs NWWI. Dit instituut beoordeelt of de taxateur en het rapport aan de vastgestelde richtlijnen voldoen. Zodra het taxatierapport is goedgekeurd, krijgt het rapport een unieke code en kan de taxateur het rapport niet meer aanpassen zonder toestemming van het instituut. 

Bij een hypotheekaanvraag stuurt het instituut het rapport direct naar de acceptatieafdeling van de geldverstrekker. Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI-taxatierapport.

  • Ledenprijs taxatierapport bestaande woning: van € 475 voor € 399 incl. btw en NWWI-validatiekosten
  • Ledenprijs taxatierapport nieuwbouwwoning: van € 625 voor € 549 incl. btw en NWWI-validatiekosten *

Bekijk de voorwaarden en regels voor een taxatie van NTS

Gevalideerde taxatie regelen

Doe je voordeel met onze diensten