Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact

Warmtepompcheck

Is jouw woning geschikt voor een warmtepomp? Met de Warmtepompcheck weet je of jouw huis voldoende geïsoleerd is, welke warmtepomp past en hoeveel je bespaart. Neem even de tijd om de vragen te beantwoorden en krijg direct advies op maat.

Start warmtepompcheckLees over geschiktheid
  • Binnen 5 minuten ingevuld

  • Geen e-mailadres nodig

  • Inclusief advies voor een hoger rendement

Binnen 5 minuten ingevuld

Binnen 5 minuten ingevuld

1002 Warmtepompcheck

Wanneer is een woning geschikt?

Of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp, hangt af van verschillende zaken. De woning moet voldoende geïsoleerd zijn, het zogeheten warmteafgiftesysteem moet geschikt zijn en je moet voldoende ruimte hebben.

Lees over geschiktheid

Snel naar

Soorten warmtepompenHet geluid van een warmtepompKosten en terugverdientijd

Warmtepompcheck in 10 stappen

De Warmtepompcheck bestaat uit 10 stappen. Om het bouwjaar en woonoppervlak van je woning te bepalen vul je eerst je adres in. Deze informatie wordt direct en automatisch uit het kadaster gehaald.

Naar de Warmtepompcheck

1. Type woning

Sommige woningtypes zijn minder of niet geschikt voor een warmtepomp. Woon je bijvoorbeeld in een appartement, dan is het vrijwel zeker dat je huis niet geschikt is. Er moet genoeg ruimte zijn voor een buitenunit en je huis kan niet aangesloten zijn op een warmtenet.

2. Jouw huishouden

Aan de hand van het aantal personen in jouw huishouden kunnen we berekenen hoeveel je kunt besparen op je totale verbruik met een warmtepomp.

3. Energieverbruik

Wat is jouw jaarlijkse verbruik van stroom en gas? Je kunt je energieverbruik vinden op de meest recente jaarrekening van je energieleverancier. De jaarrekening staat vaak in je online account of app van je leverancier. Kun je jouw verbruik niet vinden? Dan helpen wij je met het invullen van een gemiddelde.

4. Ruimte buiten

Is er ruimte voor de buitenunit van de warmtepomp? De grootte van de buitenunit is afhankelijk van het merk en het type warmtepomp. De ruimte die je nodig hebt is minimaal 1x2x1m (hxbxd). Daarnaast moet er een vrije toevoer van lucht zijn.

5. Ruimte binnen

Heb je ruimte voor de binnenunit van een warmtepomp, ongeveer ter grootte van een cv-ketel? De grootte van de binnenunit is afhankelijk van het merk en het type warmtepomp. Je moet rekening houden met een grootte van maximaal 0,8x0,6x0,4 m (hxbxd).

6. Type glas

Wat voor type glas heb je? Enkelglas, dubbelglas of HR glas? Tijdens de warmtepompcheck geven we je bij het vraagtekentje tips om eenvoudig te ontdekken welk type glas je hebt.

7. Na-isolatie

Is jouw woning na-geïsoleerd? Onder na-isolatie wordt verstaan: extra vloer-, dak- of gevelisolatie na de oorspronkelijke bouw.

8. Afgiftepunten verwarmings­systeem

Hoe wordt je woning verwarmd? Heb je bijvoorbeeld radiatoren, vloerverwarming of allebei? Het type afgiftepunten bepaalt mede hoe geschikt jouw woning is voor een warmtepomp.

9. Bouwjaar CV-ketel

Hoe oud is je cv-ketel? Wanneer je cv-ketel ouder is dan 10 jaar kan het verstandig zijn om die ook direct te vervangen bij installatie van een hybride warmtepomp. Op veel cv-ketels staat het bouwjaar aangegeven op het etiket. Anders kun je kijken op het papierwerk of de handleiding die bij de cv-ketel hoort.

10. Plannen voor de toekomst

Als je binnen twee jaar je woning gasvrij wilt maken, dan kun je dat direct aangeven. Je antwoord op deze vraag kan invloed hebben op de uitkomst van de check.

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine

Eigen Huis Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube