Hoe bepaalt Calcasa de waarde van een huis?

Vraag je bij Calcasa een Waarde Indicatie aan, dan ontvang je binnen enkele minuten een waarderapport per e-mail. De woningwaarde die hierin staat, is gebaseerd op 25 gerealiseerde woningtransacties in de straat en buurt. Het rapport geeft daarnaast inzicht in de betrouwbaarheid van de waardering en vermeldt een onder- en bovengrens. Ook krijg je informatie over vergelijkbare verkochte woningen en voorzieningen in de omgeving.

Altijd een actuele waarde

Zijn er onlangs geen woningtransacties geweest in de buurt, dan vertaalt Calcasa gegevens van oudere transacties naar een actuele waarde.

Hoe wordt de woningprijsindex berekend?
Bekijk de woningprijzen in jouw provincie

Waarvoor kun je een waarde indicatie gebruiken?

Een Waarde Indicatie van Calcasa is bijvoorbeeld handig als je je huis in de verkoop doet en de vraagprijs wilt vaststellen, voor het bepalen van een reëel bod op een huis of als je gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van je woning. De Waarde Indicatie is geschikt voor bestaande eengezinswoningen en appartementen (koop).

Let op: deze Waarde Indicatie kun je niet gebruiken bij je bank voor verlaging van de hypotheekrente.

Bekijk de voorwaarden

Direct waarde opvragen

Waarde Indicatie of taxatie?

Calcasa gaat bij een Waarde Indicatie altijd uit van een redelijke staat van onderhoud. Wijkt de staat van onderhoud af van dit gemiddelde, of heeft het huis speciale kenmerken die de waarde kunnen beïnvloeden, dan is een taxatie aan te raden.

Meer over een taxatie

 

Doe je voordeel met onze diensten