Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackScheurenwijzer

Betonrot

Door vocht kan de wapening in beton gaan roesten. Hierdoor zet de wapening uit, waardoor het beton uit elkaar wordt gedrukt.

Betonrot begint met een roestkleurige verkleuring van het oppervlak, dan ontstaan er scheuren en ten slotte komen brokken beton los van de constructie. Betonrot kan alleen ontstaan als er vocht en zuurstof bij de wapening kan komen. Bijvoorbeeld door onvoldoende beton op de wapening of door verkeerde toeslagstoffen in het beton.

Herstel

Herstel van betonschade bij vloeren kan op verschillende manieren, afhankelijk van de schade. Bijvoorbeeld door de wapening vrij en schoon te maken en het beton te herstellen met een reparatiemiddel, door extra ondersteuning te plaatsen of door de hele vloer te vervangen. Schakel altijd een deskundige in om de juiste keuze te maken voor herstel. Bijvoorbeeld via www.vabor.nl

Prioriteit: hoog

Onderneem direct actie! Dit gebrek tast de woning aan.

Wil je meer zekerheid over de oorzaak of wil je weten hoe je het probleem het beste kunt aanpakken? Schakel dan een deskundige in.

Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Je kunt het beste een vakman inschakelen om dit probleem op te lossen.

Zelf klussen?

Wij geven je nog een aantal tips

Doe het zelf

Ook interessant in kennisbank

Waardoor wordt een scheur in mijn muur veroorzaakt?

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine

Eigen Huis Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube