Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackSpoedklussen

Tips bij buitensluiting

Even de vuilniszak buiten zetten en de voordeur valt dicht. Of je krijgt de sleutel niet meer uit het slot en na veel gewrik breekt die af. Wat doe je als je jezelf hebt buitengesloten? Wij geven 5 tips.

Man en vrouw op een buitengalerij van een appartementencomplex.

1. Haal de reservesleutel

Als je tenminste zo slim bent geweest om eerder een extra sleutel bij bijvoorbeeld de buren neer te leggen. Is dat niet het geval? Een tip om buitensluiting voortaan te voorkomen: laat een reservesleutel achter bij betrouwbare buren die vaak thuis zijn of familie of vrienden die dichtbij wonen.

2. Zoek een andere ingang

Is er een andere deur die - per ongeluk - niet op slot zit? Staat er ergens een raam op een kiertje? Dan kun je proberen via deze weg je woning weer in komen. Lukt dat? Realiseer je dat inbrekers deze weg ook weten te vinden.  

3. Wees alert op klemmende deuren of ramen

Door de warmte kunnen deuren en ramen uitzetten. Wees hier alert op en neem op tijd actie. Wees wel voorzichtig met afschaven. In de winter kan het hout namelijk weer herstellen waardoor er gleuven en kieren ontstaan. 

4. Smeer het slot

Vooral in de zomer kan het vet van het slot uitdrogen. Je kunt het slot gemakkelijk smeren met slotspray.

5. Probeer de flipper- of hengelmethode

Is de deur niet op slot gedraaid, probeer dan te flipperen. Schuif een plastic buigbaar kaartje, zoals een bankpas of een vierkant stuk geknipt uit een petfles, tussen de deur en het kozijn boven het slot. Duw het kaartje richting het slot. Zo kun je het sluitmechanisme van de voordeur in sommige gevallen openduwen. Sommige sloten kunnen via de brievenbus 'open gehengeld' worden met bijvoorbeeld een klerenhanger.

Flipperen en hengelen zijn bekende inbraakmethodes. Ook hier geldt: lukt het jou om je deur zo open te krijgen, dan weet je hoe makkelijk het is voor inbrekers om jouw huis binnen te komen. Draai daarom de deur altijd op slot als je weggaat en 's nachts, maar ook als je langere tijd op een bovenverdieping bent.  

6. Verwijder de afgebroken sleutel

Is je sleutel in het slot afgebroken maar steekt er nog een stuk uit, dan kun je met een punttang proberen de sleutel er alsnog uit te trekken. Zorg ervoor dat je de cilinder van voldoende slotspray voorziet. Ga nooit met de tang in de cilinder, dan is de kans groot dat je schade aanbrengt en het hele slot moet laten vervangen.

7. Bel een slotenmaker

In de meeste gevallen is het inschakelen van een betrouwbare slotenmaker de beste optie. Een vakman heeft de deur zo weer voor je opengemaakt, zonder schade aan te brengen.

Direct hulp bij buitensluiting

Ben je buitengesloten, dan wil je snel geholpen worden. Via onze Spoedklusservice is dit zo geregeld. We zijn 24/7 bereikbaar en hebben een landelijke dekking. Zo is er altijd een betrouwbare vakspecialist bij jou in de buurt. En niet onbelangrijk: we rekenen een eerlijke prijs.

Ook interessant in kennisbank

Moeten de sloten van mijn nieuwbouwwoning bestand zijn tegen kerntrekken?

Tags

WonenWonen-Onderhoud

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine september 2023

Eigen Huis Magazine september 2023
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube