Verduurzamen met een hybride warmtepomp

Om de CO2-uitstoot in Nederland naar beneden te krijgen, wil het kabinet dat we aardgasvrij gaan wonen. Aan huiseigenaren de taak hun woning te verduurzamen. Om hierbij te helpen, organiseren we de Collectieve Inkoop Warmtepomp.

Ons aanbod

In deze actie bieden wij een hybride warmtepomp aan. Dit is de best passende warmtepomp in de meeste bestaande woningen. In de basis verwarmt de hybride warmtepomp je woning, alleen op koude dagen springt de cv-ketel bij. Zo bespaar je flink op gasverbruik en dus op je energierekening, zonder in te leveren op comfort.

Ons aanbod bestaat uit een warmtepomp van goede kwaliteit en vakkundige installatie, inclusief onderhoud. Daarbij kun je rekenen op de beste voorwaarden, zoals lange garanties.

Hybride warmtepomp: de voordelen

  • Minder gasverbruik: je verbruikt 40 % tot 60 % minder gas.
  • Duurzaam: je draagt bij aan vermindering van de CO2-uitstoot.
  • Lagere energiekosten: je bespaart op je energierekening.
  • Subsidie beschikbaar: je bespaart op de aanschafkosten.

Zo werkt de Collectieve Inkoop Warmtepomp

1. Doe de Warmtepompcheck

Ontdek met de gratis check of je woning geschikt is voor een hybride warmtepomp.

2. Schrijf je vrijblijvend in

Is je woning geschikt en ben je lid van Vereniging Eigen Huis, dan kun je meedoen aan de actie. Op dit moment is de actie gesloten.

3. Ontvang ons aanbod

Je ontvangt vrijblijvend een compleet aanbod voor een hybride warmtepomp, inclusief installatie. Je beslist zelf of je dit accepteert.

4. Telefonische intake

Plan een intake met de leverancier. In dit gesprek worden je warmtewensen besproken en is er ruimte voor vragen.

5. Schouw op afstand

Ben je enthousiast, dan wordt er een afspraak ingepland voor een technische schouw. De leverancier beoordeelt de situatie bij jou thuis via videobellen en foto’s.

6. Ontvang een maatwerkofferte

Je ontvangt een definitieve offerte gebaseerd op jouw persoonlijke situatie.

7. Installatie

Ga je akkoord met de offerte? Dan maak je met de leverancier een afspraak voor de installatie.

Waarom meedoen met de Collectieve Inkoop Warmtepomp

Vrijblijvende offerte
Wij bieden alleen een warmtepomp aan als je woning geschikt is. Je ontvangt vrijblijvend een offerte voor het systeem en de installatie.
Juiste installatie voor een hoog rendement
De installateur zorgt ervoor dat het hele systeem zo energiezuinig mogelijk is ingeregeld.
Hoge kwaliteit en lange garanties
Omdat we met veel zijn, kan de leverancier een product bieden van hoge kwaliteit en met lange garanties.
Inclusief onderhoud
Wij vinden het belangrijk dat je zeker bent van een systeem dat goed blijft functioneren, daarom zit onderhoud standaard in ons aanbod.

Veelgestelde vragen

Kan iedereen meedoen aan de Collectieve Inkoop Warmtepomp?

Bijna alle leden kunnen meedoen met de Collectieve Inkoop Warmtepomp, uitgezonderd:

  • mensen die in een appartement of huurwoning wonen
  • VvE-leden
  • mensen die aangesloten zijn op stadsverwarming 
  • inwoners van de Waddeneilanden

Ben je nog geen lid maar wil je wel meedoen? Sluit dan direct een lidmaatschap af >

Waarom bieden jullie geen all-electric warmtepomp aan?
Veel woningen zijn niet geschikt voor een all-electric warmtepomp; hiervoor moet je huis uitstekend geïsoleerd zijn. Een hybride warmtepomp is voor veel bestaande woningen de beste optie.
Kan ik subsidie krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp?
De warmtepompen die we via de Collectieve Inkoop Warmtepomp aanbieden komen in aanmerking voor de ISDE-subsidie. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie en kan oplopen tot 40 % van de aanschafkosten.
Moet ik nu een warmtepomp aanschaffen of wachten op plannen van de gemeente?

Check altijd eerst bij je gemeente of er al wat bekend is over het warmteplan voor jouw wijk of bekijk de kaart van Hier verwarmt. Als er plannen zijn om je woning binnen 7 jaar aan te sluiten op een warmtenet, dan raden we je qua rendement af om nu te investeren in een warmtepomp. Lees meer > 

Komt er een verbod op de cv-ketel?
Nee, voorlopig niet. Vanuit de branche (installateurs en warmtepompfabrikanten) is wel gepleit voor verzwaarde rendementseisen. Hierdoor zou een cv-ketel alleen nog vervangen mogen worden i.c.m. een warmtepomp of zonneboiler. Het ziet er niet naar uit dat deze eis er ook daadwerkelijk komt.
Welke eisen stelt Vereniging Eigen Huis aan de leverancier(s)?
We hebben eisen opgesteld ten aanzien van de kwaliteit van de producten, de installatie en de algemene- en garantievoorwaarden. Op basis van dit eisenpakket hebben we gekozen voor een samenwerking met HeatTransformers. Deze organisatie draagt zorg voor de inkoop van de producten en de installatie ervan. Zij zijn uitgebreid getoetst op hun bedrijfsvoering.
Hoe zit het met de nieuwe geluidsregels voor de warmtepomp?

Per 1 januari 2021 wordt een eis ten aanzien van het geluid van de buitenunit van een warmtepomp opgenomen in het Bouwbesluit. Dit betekent dat het geluid van warmtepompen die vanaf dat moment geïnstalleerd worden, maximaal 40 decibel bedragen op de erfgrens met de buren.

Bij de Collectieve Inkoop Warmtepomp houden we rekening met de huidige wettelijke eisen. Bij het huisbezoek wordt er gekeken naar de beste plek om een buitenunit te plaatsen. Wanneer blijkt dat er mogelijk geluidsproblemen kunnen ontstaan, wordt er geen warmtepomp geplaatst.

Moet ik eerst isoleren of eerst een warmtepomp kopen?

Warmte goed binnenhouden is belangrijk voor het rendement van de warmtepomp. Met onze Warmtepompcheck kun je achterhalen hoe goed je woning geïsoleerd is en hoe de isolatie eventueel verbeterd kan worden.

Slechts in enkele gevallen raden wij het plaatsen van een warmtepomp af op basis van de isolatiewaarde van je woning. In dat geval geldt dat je eerst moet isoleren, voordat je een warmtepomp aanschaft.

Eerst zonnepanelen of een warmtepomp?
Door het aanschaffen van een warmtepomp ga je besparen op je gasrekening, maar wordt je elektriciteitsrekening hoger. Door zonnepanelen te plaatsen, kun je besparen op de elektriciteitskosten. Bovendien is stroom van zonnepanelen 100 % duurzaam. De volgorde van aanschaf bepaal je zelf. 

Meer over de warmtepomp

Hybride warmtepomp: wat is het en hoe werkt het?

Een warmtepomp is een goede oplossing voor het duurzaam verwarmen van de meeste bestaande woningen. De warmtepomp verwarmt je huis en alleen op koude dagen springt de cv-ketel bij. Over de hybride warmtepomp

Kosten en terugverdientijd warmtepomp

De hybride - en ventilatiewarmtepomp zijn goedkoper dan een all-electric warmtepomp. Die laatste heeft wel een hoger rendement, omdat je geen gas meer verbruikt. Over kosten en terugverdientijd

Het geluid van een warmtepomp

Als de buitenunit van je warmtepomp op de juiste plek staat en goed is geïnstalleerd, ervaar je geen geluidsoverlast. Over het geluid

Warmtepomp en subsidie

Voor de aanschaf van een warmtepomp kun je subsidie krijgen. Deze kan oplopen tot 40 % van de aanschafkosten. Over subsidie