DSC_7725_hero

Collectieve Inkoop Warmtepomp

Bespaar op energie met een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een goede oplossing voor het meer duurzaam verwarmen van je woning. Doe de warmtepompcheck en ontdek of jouw woning geschikt is. Zo ja, dan informeren wij je zodra de nieuwe actie start.

Doe de warmtepompcheck

 • Vrijblijvende offerte
 • Vakkundige installatie
 • Goede kwaliteit en lange garanties
 • Inclusief onderhoud

Verduurzamen met een hybride warmtepomp

Om de CO2-uitstoot in Nederland naar beneden te krijgen, wil het kabinet dat we aardgasvrij gaan wonen. Voor bestaande woningen is een hybride warmtepomp vaak een goede oplossing. In de basis verwarmt de warmtepomp je woning, alleen op koude dagen neemt de cv-ketel het over. Zo bespaar je flink op gasverbruik en dus op je energierekening, zonder in te leveren op comfort. 

Ons aanbod

In deze actie bieden wij een hybride warmtepomp aan met een goede prijs/kwaliteit verhouding, inclusief vakkundige installatie én onderhoud. Je kunt rekenen op de beste voorwaarden, zoals extra lange garanties.

Hybride warmtepomp: de voordelen

 • Minder gasverbruik: je verbruikt 40 % tot 60 % minder gas.
 • Duurzaam: je draagt bij aan vermindering van de CO2-uitstoot.
 • Lagere energiekosten: je bespaart op je energierekening.
 • Subsidie beschikbaar: je bespaart tot 40% op de aanschafkosten.

Zo werkt de Collectieve Inkoop Warmtepomp

1. Doe de Warmtepompcheck

Ontdek middels het beantwoorden van enkele vragen of je woning geschikt is voor een hybride warmtepomp.

2. Schrijf je vrijblijvend in

De actie is op dit moment gesloten. Is je woning geschikt, dan kun je je gegevens achterlaten en informeren wij je zodra een nieuwe actie start.

3. Ontvang ons aanbod

Je ontvangt een compleet aanbod voor een hybride warmtepomp, inclusief installatie én onderhoud. Je beslist zelf of je interesse hebt, of niet.

4. Telefonische adviesgesprek

In dit gesprek worden je warmtewensen, de investering en de besparing besproken. Ook wordt gekeken hoe de installatie er bij jou thuis uit komt te zien.

5. Maatwerkofferte

Je ontvangt via e-mail de offerte gebaseerd op je persoonlijke situatie. Je beslist zelf of je akkoord gaat.

6. Werkvoorbereiding

De leverancier beoordeelt de situatie bij jou thuis via videobellen en foto’s om de installatie voor te bereiden.

7. Installatie

De warmtepomp wordt geïnstalleerd. Hij kan direct in gebruik worden genomen.

Waarom meedoen met de Collectieve Inkoop Warmtepomp

Vrijblijvende offerte
Wij bieden alleen een warmtepomp aan als je woning geschikt is. Je ontvangt vrijblijvend een offerte voor het systeem, de installatie en onderhoud.
Vakkundige installatie
De gekwalificeerde installateur zorgt ervoor dat het hele systeem goed en energiezuinig wordt ingeregeld.
Goede kwaliteit en lange garanties
Omdat we met veel zijn, kan de leverancier een product bieden van goede kwaliteit en met extra lange garanties.
Inclusief onderhoud
Wij vinden het belangrijk dat het systeem goed blijft functioneren, daarom zit onderhoud standaard in ons aanbod.

Veelgestelde vragen

Kan iedereen meedoen aan de Collectieve Inkoop Warmtepomp?

Bijna iedereen kan meedoen met de Collectieve Inkoop Warmtepomp, uitgezonderd:

 • mensen die in een appartement of huurwoning wonen
 • VvE-leden
 • mensen die aangesloten zijn op stadsverwarming, een warmtenet of blokverwarming
 • mensen die hun woning verwarmen met luchtverwarming
 • mensen die hun woning verwarmen met een gaskachel of pelletkachel
 • inwoners van de Waddeneilanden
De inschrijving is geheel vrijblijvend. Ben je nog geen lid en accepteer je straks het aanbod, dan word je automatisch lid en krijg je het eerste jaar lidmaatschap cadeau.

Waarom bieden jullie alleen een hybride warmtepomp aan?
Een hybride warmtepomp is voor veel bestaande woningen de beste optie. Veel woningen zijn niet geschikt voor een all-electric warmtepomp; hiervoor moet je huis uitstekend geïsoleerd zijn. Ook bieden wij geen ventilatiewarmtepomp aan in deze actie.
Kan ik subsidie krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp?
De warmtepompen die we via de Collectieve Inkoop Warmtepomp aanbieden komen in aanmerking voor de ISDE-subsidie. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie en kan oplopen tot 40 % van de aanschafkosten.
Moet ik nu een warmtepomp aanschaffen of wachten op plannen van de gemeente?

Check altijd eerst bij je gemeente of er al wat bekend is over het warmteplan voor jouw wijk. Als er plannen zijn om je woning binnen 7 jaar aan te sluiten op een warmtenet, dan raden we je qua rendement af om nu te investeren in een warmtepomp. Lees meer > 

Hoe zit het met de verplichting van de hybride warmtepomp?
Vanaf 2026 wordt de hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Omtrent de verplichting is nog veel onduidelijk. Het is dus nog niet precies aan te geven voor wie en onder welke omstandigheden de verplichting gaat gelden.
Welke eisen stelt Vereniging Eigen Huis aan de leverancier(s)?
We hebben eisen opgesteld ten aanzien van de kwaliteit van de producten, de installatie en de algemene- en garantievoorwaarden. Leveranciers die deelnemen aan de veiling zijn hierop getoetst, evenals op hun bedrijfsvoering.
Hoe zit het met de geluidsregels voor de warmtepomp?
Er zijn eisen tav het geluid van een warmtepomp. ’s Avonds en ’s nachts tussen 19:00 uur en 7:00 uur mag het geluid maximaal 40 decibel bedragen op de erfgrens met de buren of bij een te open raam op hetzelfde perceel. Overdag is het maximum 45 decibel.

Bij de Collectieve Inkoop Warmtepomp wordt er door de installateur gekeken naar de beste plek om een buitenunit te plaatsen. Wanneer blijkt dat er mogelijk geluidsproblemen kunnen ontstaan, wordt er geen warmtepomp geplaatst.
Moet ik eerst isoleren of eerst een warmtepomp kopen?

Warmte goed binnenhouden is belangrijk voor het rendement van de warmtepomp. Met onze warmtepompcheck kun je achterhalen hoe goed je woning geïsoleerd is en hoe de isolatie eventueel verbeterd kan worden.

Slechts in enkele gevallen raden wij het plaatsen van een warmtepomp af op basis van de isolatiewaarde van je woning. In dat geval geldt dat je eerst moet isoleren, voordat je een warmtepomp aanschaft.

Eerst zonnepanelen of een warmtepomp?
Door het aanschaffen van een warmtepomp ga je besparen op je gasrekening, maar wordt je elektriciteitsrekening hoger. Door zonnepanelen te plaatsen, kun je besparen op de elektriciteitskosten. Bovendien is stroom van zonnepanelen 100 % duurzaam. De volgorde van aanschaf bepaal je zelf. 
Waarom kan de hybride warmtepomp niet worden aangeboden bij stadsverwarming?
Een warmtepomp kan wel aangesloten worden op een warmtenet of stadsverwarming, maar dit vereist een speciale aansluiting. Dit wordt in deze actie niet aangeboden.

Dit vinden anderen van de Collectieve Inkoop Warmtepomp

Vereniging Eigen Huis

Dhr. Aernouts uit Etten-Leur

“Geen droge lucht meer in huis”  

De actie kwam precies op het juiste moment langs. Toen het aanbod ook nog eens aantrekkelijk geprijsd was heb ik niet getwijfeld. De leverancier was deskundig en prettig in de omgang. Na installatie bleek het systeem niet goed te werken, maar dit is adequaat opgepakt en snel verholpen. Ik bespaar zo’n 500 kub gas op jaarbasis en ervaar een hele prettige warmte, geen droge lucht meer in huis.

Vereniging Eigen Huis

Dhr. Hiemstra uit Eenrum

“Zo’n tachtig procent van het gas af’ 

Ik wil zoveel mogelijk van het gas af. Vooral om onze CO2-voetafdruk te verkleinen en een warmtepomp draagt daaraan bij. Dat Vereniging Eigen Huis achter de actie zit, gaf mij veel vertrouwen. Alles was snel geregeld, tot de installatie aan toe. Na een keer extra afstellen werkt te pomp nu naar behoren en ben ik voor tachtig procent van het gas af.


Vereniging Eigen Huis

Dhr. Van Aart uit Woerden

“Prettige sparringsparter” 

Doorslaggevend was het onderhoudscontract. Zo weet ik zeker dat het systeem ook over een paar jaar goed werkt. De leverancier was een prettige sparringspartner, hij was eerlijk en open. Er kon snel worden geïnstalleerd. Alleen gaven de installateurs wat weinig informatie bij oplevering en het systeem gaf snel een foutmelding. Gelukkig is dit goed opgelost door de leverancier. Laat de koude dagen nu maar komen.

Meer over de warmtepomp

Over de hybride warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame oplossing voor verwarmen van de meeste bestaande woningen. Alleen op koude dagen springt de cv-ketel bij. Over de hybride warmtepomp

Kosten en terugverdientijd

Kom meer te weten over de aanschafkosten en energiebesparing op jaarbasis. Over kosten en terugverdientijd

Het geluid van een warmtepomp

Voor warmtepompen met een buitenunit geldt vanaf 1 april 2021 een nieuwe eis voor het maximale geluid. Over het geluid

Warmtepomp en subsidie

Voor de aanschaf van een warmtepomp kun je subsidie krijgen. Deze kan oplopen tot 40 % van de aanschafkosten. Over subsidie