Hoe werkt de Collectieve Inkoop Zonnepanelen?

Iedereen die in een regio woont waar de Collectieve Inkoop Zonnepanelen loopt, kan meedoen. Zowel huiseigenaren als huurders, zowel leden als niet-leden. Loopt de actie niet in jouw regio? Dan houden we je graag op de hoogte. Ontdek hoe onze Collectieve Inkoop Zonnepanelen precies werkt.

In 5 stappen jouw eigen zonnepanelen

Vereniging Eigen Huis

1  Schrijf je vrijblijvend in

Vereniging Eigen Huis

2  Veiling voor gekwalificeerde leveranciers

Vereniging Eigen Huis

3  Persoonlijk aanbod: jij beslist

Vereniging Eigen Huis

4  Schouw van je dak

Vereniging Eigen Huis

5  Installatie

1. Schrijf je vrijblijvend in

Inschrijven voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen is gratis en vrijblijvend. Ook als niet-lid kun je meedoen; bij deelname krijgen niet-leden een jaarlidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau. Bij inschrijving stellen we een aantal vragen over je dak, zodat de leverancier je na de veiling een passend aanbod kan doen. Deze gegevens kun je na ontvangst van het persoonlijke aanbod nog wijzigen. Na inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging.

2. Veiling voor gekwalificeerde leveranciers

Iedere leverancier van zonnepanelen kan zich aanmelden voor onze veiling. Hierna volgt een selectie: alleen de leveranciers die aan onze kwaliteitseisen voldoen mogen meedoen. We kijken bijvoorbeeld naar bedrijfsvoering, ervaring, financiële stabiliteit en natuurlijk naar de kwaliteit en garantievoorwaarden van de zonnepanelen. Tijdens de veiling brengen de gekwalificeerde leveranciers een bod uit. Dit is de prijs waarvoor ze een compleet zonnepanelensysteem kunnen aanbieden, inclusief installatie, monitoring en garanties. De leverancier die het scherpste bod uitbrengt, wint de veiling.

3. Persoonlijk aanbod: jij beslist

De zonnepanelenleverancier die de veiling wint, stelt een persoonlijk aanbod samen op basis van de gegevens uit je inschrijving. Je ontvangt van ons een e-mail met een link naar dit aanbod. Het aanbod is een compleet pakket: zonnepanelen, inclusief installatie, monitoring en garantievoorwaarden.

Lees meer over het aanbod

4. Schouw van je dak

Controle van het dak

Als je het aanbod accepteert, vragen wij om een aanbetaling* van € 150. Hierna controleert de leverancier tijdens een zogeheten schouw of je dak daadwerkelijk geschikt is en of het aantal zonnepanelen op je dak past. Hierbij houdt hij rekening met schaduw, het verwachte rendement en je persoonlijke wensen. De schouw van je dak kan meestal nauwkeurig worden gedaan op afstand, aan de hand van lucht- en straatfoto's gemaakt door Cyclomedia. Als de leverancier meer informatie nodig heeft, dan komt hij bij je langs.

Na de schouw ontvang je een schouwrapport met een legplan. Dit brengt in beeld hoe de zonnepanelen op je dak komen te liggen. Is het rapport naar wens, dan bevestig je het schouwrapport. Hierna maakt de leverancier een afspraak voor installatie van de zonnepanelen.

* De leverancier kan de inkoop- en logistieke voordelen die ze krijgt door de grote oplage doorberekenen in de prijs van het aanbod. De leverancier moet in een korte periode bij veel deelnemers een schouw doen. De aanbetaling zorgt ervoor dat de deelnemers zich committeren aan de leverancier voor een schouw en serieus zijn over hun deelname. Als de leverancier iedere deelnemer vooraf zou schouwen dan zouden wij een minder scherp persoonlijk aanbod kunnen aanbieden.

Wat als je dak niet geschikt is?

Als uit de schouw blijkt dat je dak niet geschikt is voor zonnepanelen of dat het voor jou niet rendabel is om zonnepanelen aan te schaffen, wordt je contract geannuleerd en de aanbetaling van € 150 teruggestort op je rekening.

5. Installatie van de zonnepanelen

De installatie van de zonnepanelen wordt altijd uitgevoerd door gecertificeerde installateurs. Na de installatie van het zonnepanelensysteem onderteken je een opleverdocument. Dit document wordt nogmaals gecontroleerd door Vereniging Eigen Huis. Pas na onze goedkeuring ontvang je een rekening van de leverancier.

Wek groene stroom op en bespaar

Na installatie van de zonnepanelen wek je direct groene stroom op. Zo verdien je de aanschaf vanzelf terug. De gemiddelde terugverdientijd is korter dan 8 jaar, uitgaande van de huidige salderingsregeling die loopt tot 2023. Op het zonnepanelensysteem zit een installatiegarantie van 10 jaar, een vermogensgarantie van 25 jaar en een productgarantie van 10 jaar.

Lees meer over de garantie

Vrijblijvend inschrijven

Kies eerst jouw regio
Vrijblijvend inschrijven
Schrijf je vrijblijvend in en ontvang een persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem voor een scherpe prijs.

Ervaringen met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen


Alles werd tot in de puntjes geregeld

'Het woord "collectief" heeft mij over de streep getrokken om mee te doen. Het leek mij logisch dat je als groep meer korting kan behalen dan als individu. De collectieve inkoop is precies gegaan zoals ik had verwacht, alles werd tot in de puntjes geregeld waardoor ik zelf bijna niets hoefde te doen. Het resultaat ligt netjes verzorgt op mijn dak en brengt zijn geld al op. Het is leuk om dagelijks de opbrengst te kunnen bekijken in een app.'

- Marcel uit Dongen -


Ik heb mijn deelname als zeer goed ervaren

'Ik heb mijn deelname aan de Collectieve Inkoop Zonnepanelen als zeer goed ervaren. Ik deed mee om een objectief beeld te krijgen van wat er te koop is, en om te zien of een veiling de goedkoopste optie is. Het bedrijf dat de panelen heeft gemonteerd heeft goed werk geleverd.'

- Meneer Mordang uit Den Bosch -

Meer over de Collectieve Inkoop Zonnepanelen

Wat valt binnen het aanbod?

Je ontvangt een compleet zonnepanelensysteem van goede kwaliteit, inclusief installatie, monitoring en lange garantie. Het aanbod op maat

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen? Kan ik op meerdere dakdelen zonnepanelen laten leggen? Veelgestelde vragen

Meer over zonnepanelen

Als je zonnepanelen zijn geïnstalleerd, wek je direct groene stroom op. Ontdek hoe zonnepanelen werken en wat ze opleveren. Over zonnepanelen