Voor VvE'sContact
BackCollectieve Inkoop Zonne...

Hoe werkt de Collectieve Inkoop Zonnepanelen?

Hoe meer mensen meedoen met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen, hoe scherper de prijs van het aanbod. Iedereen kan zich gratis en vrijblijvend inschrijven. Zo regel je in 5 stappen makkelijk en snel zonnepanelen op je dak.

man en vrouw zitten op bank met laptop

1. Schrijf je vrijblijvend in

Tijdens een actieperiode is inschrijven voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen gratis en vrijblijvend. Ook als je geen lid bent, kun je meedoen. Je krijgt dan een jaarlidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau. 

Bij inschrijving stellen we een aantal vragen over je dak, zodat de leverancier je na de veiling een passend persoonlijk aanbod kan doen. Deze gegevens kun je na ontvangst van het aanbod nog wijzigen. Na inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. Momenteel is er geen actie, wel kan je je gegevens achterlaten. Wij houden je op de hoogte als een volgende ronde van de Collectieve Inkoop Zonnepanelen start.3. Persoonlijk aanbod: jij beslist

Per e-mail ontvang je een persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem, gebaseerd op de gegevens die je bij de Daktest hebt ingevuld. Het aanbod bestaat uit zonnepanelen en de installatie ervan, een monitoringsysteem en garantievoorwaarden. 

2. Onderhandeling met leveranciers

Wij organiseren een collectieve onderhandeling voor gecertificeerde leveranciers. Door ons collectief, schrijven heel veel mensen zich en, en daarom is het voor leveranciers interessant om een scherpe prijs te bieden. En daar profiteer jij van! De leveranciers die de beste deal bieden voor een compleet pakket, inclusief zonnepanelen, installatie, monitoring & garantie, mogen meedoen. 

3.  Persoonlijk aanbod

Op basis van jouw inschrijfgegevens ontvang je een persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem van een van de winnende leveranciers Jij beslist zelf of je dit aanbod accepteert. Het is na de digitale schouw altijd nog mogelijk iets aan te passen. 

Lees meer over het aanbod

4. Digitale schouw van je dak

Als je het aanbod accepteert, vragen wij om een aanbetaling van € 150*. Hierna controleert de leverancier tijdens een schouw of je dak daadwerkelijk geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel er op je dak passen. Hierbij houdt hij rekening met schaduw, het verwachte rendement en je persoonlijke wensen. 

De schouw van je dak kan meestal nauwkeurig worden gedaan op afstand, aan de hand van speciale software en de laatste lucht- en straatfoto's. Als de leverancier meer informatie nodig heeft, komt hij bij je langs. 

Na de schouw ontvang je een rapport met de resultaten en een legplan. Dit laat zien hoe de zonnepanelen op je dak komen te liggen. Is het rapport naar wens, dan bevestig je het schouwrapport. Hierna maakt de leverancier een afspraak voor installatie van de zonnepanelen.

Momenteel zijn zonnepanelen erg populair, waardoor het erg druk is bij de leveranciers. Ook voor de schouw kan een aantal weken duren voordat deze plaatsvindt.

Dak niet geschikt?

Als uit de schouw blijkt dat je dak niet geschikt is voor zonnepanelen of dat zonnepanelen voor jou niet rendabel zijn, wordt de overeenkomst geannuleerd en de aanbetaling van € 150 teruggestort op je rekening.

*De leverancier moet in een korte periode bij veel deelnemers een schouw doen. De aanbetaling zorgt ervoor dat deelnemers zich committeren aan de schouw en dus serieus zijn over hun deelname. Zo kan de leverancier voordelige aanbiedingen blijven doen. 

5. Installatie van de zonnepanelen

De zonnepanelen worden altijd door gecertificeerde installateurs geïnstalleerd. Meestal duurt de installatie niet langer dan een dagdeel. De leverancier houdt je op de hoogte van de installatiedatum. Door de enorme drukte is dit momenteel minimaal 24 weken na acceptatie van je persoonlijke aanbod. 

Meer informatie over de lange wachttijden

Na de installatie van het zonnepanelensysteem onderteken je een opleverdocument. Wij controleren dit document. 

Meteen besparen

Zodra het systeem is geïnstalleerd, wek je groene stroom op. Zo verdien je de aanschaf vanzelf terug. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 5 en 9 jaar jaar, uitgaande van de huidige salderingsregeling die recentelijk is verlengd en loopt tot 1 januari 2025. Op het zonnepanelensysteem zit een installatiegarantie van 10 jaar, een vermogensgarantie van 25 jaar en een productgarantie van 10 jaar.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Doe mee!

Doe mee met het grootste collectief van Nederland! Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Ook als je geen lid bent, kun je meedoen; bij deelname krijg je namelijk een jaar lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau!  


 

Inschrijven

Bij inschrijving stellen we een aantal vragen over je dak, zodat de leverancier je na de veiling een passend aanbod kan doen. Deze gegevens kun je na ontvangst van het aanbod nog wijzigen.

Inschrijven

Tags

BesparenHuiseigenaarVerduurzamenVerduurzamen-Zonne-energie

Meer over zonne-energie

5 financiële vragen over zonnepanelenZelf opgewekte stroom gebruikenZonnepanelen en btw

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube