Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackBouwtechnische keuring

Pak woningonderhoud slim aan

Een goed onderhouden huis behoudt zijn waarde en zorgt voor meer wooncomfort. Maar waar begin je? Een bouwtechnische keuring biedt uitkomst.

VEH Hero

Een bouwtechnische keuring geeft inzicht

Is het huis aan een schilderbeurt toe, zie je dat vaak wel. Maar hoe staat het bijvoorbeeld met de dakbedekking van het platte dak en het voegwerk in de gevel? Een bouwtechnische keuring geeft inzicht in de staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Samen met een bouwkundig specialist loop je de hele woning door. Zo weet je welke onderhoudsklussen prioriteit hebben en welke binnen vijf jaar aangepakt moeten worden. De bouwkundige kan aangeven of voor een bepaalde klus groot onderhoud nodig is of dat een reparatie voor langere tijd volstaat. Kunnen houtrotplekken in een kozijn bijvoorbeeld nog plaatselijk hersteld worden of is het verstandiger om een nieuw kozijn te plaatsen? Verder geeft de bouwkundige indicatieprijzen voor wat onderhoud per onderdeel gaat kosten. 

Voorkom hogere onderhoudskosten

Een bouwtechnische keuring behoedt je daarnaast voor hoge(re) onderhoudskosten. Constateert de specialist dat het voegwerk van de gevel slecht is, ben je met herstel vochtproblemen in de woning voor. De bouwkundige geeft ook verduurzamingstips. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke mogelijkheden er zijn voor het dak en de vloer. Op die manier zijn de kosten van een bouwtechnische keuring snel terug verdiend.

Zo'n keuring is niet alleen handig bij de koop of verkoop van een huis, maar ook als er geen verhuisplannen zijn.

John Kersemakers
John KersemakersBouwkundig specialist bij Vereniging Eigen Huis


De keuring is visueel, de bouwkundige doet geen sloopwerk en kan daardoor niet altijd zien wat de aard of oorzaak van een probleem is. Denk aan een scheur in de gevel die mogelijk duidt op een constructief gebrek. In dat geval wordt nader onderzoek door een constructeur geadviseerd.

Boek nu jouw keuring

Voorkom verrassingen. Met de Bouwtechnische keuring van Vereniging Eigen Huis heb je meer inzicht over de staat van een woning. Al vanaf € 375.

Keuring boeken
man in kruipruimte maakt foto's

Ook interessant in kennisbank

Waar moet je op letten als je onderhoudsklussen uitbesteedt?Waar kan ik advies krijgen over onderhoud, verbouw en energiebesparing van mijn woning?

Tags

HuiseigenaarWonenWonen-Onderhoud

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube