Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackControle tijdens de bouw

Wanneer een Controle tijdens de bouw?

Wat is een goed moment voor een Controle tijdens de bouw? Dat is vooral afhankelijk van waar je vragen of zorgen over hebt. Grofweg kun je de bouw van je woning in drie fases indelen.

stel loopt over straat nieuwbouwwijk in aanbouw

Fase 1: start bouw eerste verdieping

Vanaf het moment dat de eerste verdieping gebouwd wordt, is er voldoende van de woning klaar voor de bouwkundige om een keuring te kunnen doen. De dragende wanden van de begane grond staan klaar om daarop de eerste verdiepingsvloer aan te brengen of de eerste verdiepingsvloer ligt er net op. Soms worden in deze fase steigers geplaatst en wordt gestart met het isoleren en metselen van de buitengevel. 

Fase 2: bij ruwe casco

Ruwe casco is het beste moment voor een Controle tijdens de bouw. Het hele constructieve deel van de woning staat. Ook is de aannemer dan vaak bezig met het plaatsen van isolatie en het opmetselen van de buitengevels. Vaak zijn de kozijnen al geplaatst en de dakplaten gelegd.

Fase 3: je huis is wind- en waterdicht

Je kunt ook een keuring laten doen wanneer je huis wind- en waterdicht is. De gevel is dan klaar en de dakbedekking ligt erop. De binnenkant van je woning is op dit moment beschermd tegen weersomstandigheden. Hierna volgt de afbouw van de woning.

Overleg wel altijd met de bouwer wanneer je de keuring kunt laten uitvoeren. Die kan bepalen welk moment qua veiligheid en planning van de werkzaamheden handig is. 

Vraag keuring aan

Tags

HuiseigenaarKopenKopen-BouwperiodeKopen-Nieuwbouw

Meer over de Controle tijdens de bouw

Hoe werkt de keuring?

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube