Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackControle tijdens de bouw

Hoe werkt een Controle tijdens de bouw?

Een Controle tijdens de bouw is een visuele keuring: de bouwkundige controleert alleen onderdelen die op het moment van keuren zichtbaar zijn. Tijdens de keuring kun je vragen stellen en krijg je direct uitleg bij wat de bouwkundige opvalt.

twee mannen en een vrouw kijken of vloer waterpas is

Stap 1: vraag een Controle tijdens de bouw aan

 • Spreek met de bouwer een datum en tijd af voor een keuring. Een keuring kun je op verschillende momenten tijdens het bouwproces doen. Overleg ook met de bouwer wat nodig is om de bouw te mogen betreden. Op sommige momenten ben je bijvoorbeeld verplicht een helm en/of veiligheidsschoenen te dragen.  
 • Vraag een Controle tijdens de bouw aan via het aanvraagformulier of bel (033) 450 77 50 (op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.30 uur en op vrijdag tot 16.30 uur). 
 • Na je aanvraag nemen we contact met je op om een afspraak in te plannen. 

Stap 2: verzamel informatie

 • Heb je vragen of maak je je zorgen over iets wat je tijdens de bouw hebt gezien? Dit is je kans om vragen te stellen aan een onafhankelijke bouwkundige. Zorg dat je deze vragen alvast op papier zet, zodat je ze niet vergeet te stellen.
 • Neem eventueel ook de meer-/minderwerklijst, de brochure en/of de bouwtekeningen mee. Zo heeft de bouwkundige een zo volledig mogelijk beeld van de woning.

Stap 3: de Controle tijdens de bouw

 • Je ontmoet de bouwkundige op de afgesproken plek, vaak bij de bouwkeet of voor de woning.
 • De bouwkundige controleert de woning in jouw bijzijn op onderdelen die zichtbaar zijn. Zo kan hij gebreken en eventuele fouten vroegtijdig signaleren. Ook kijkt hij naar aansluitingen van bouwdelen en hoe materialen gebruikt zijn. De bouwkundige doet geen specialistisch onderzoek en geen controle van tekeningen en berekeningen.
 • Tijdens de rondgang kun je al je vragen stellen en krijg je uitleg over wat er te zien is.
 • De bouwkundige noteert eventuele gebreken en bevindingen.
 • Direct na de keuring krijg je een korte toelichting van de bouwkundige op de bevindingen en gevonden gebreken.
 • De Controle tijdens de bouw betaal je eenvoudig via een eenmalige incasso die je na afloop van de keuring tekent.

Stap 4: ontvang het bouwkundig rapport

Binnen 48 uur na de Controle tijdens de bouw (zon- en feestdagen uitgezonderd) ontvang je per e-mail het bouwkundig rapport.

Vraag keuring aan

Afspraak wijzigen of annuleren

Om de afspraak voor een Controle tijdens de bouw te wijzigen, kun je tijdens kantooruren contact met ons opnemen via (033) 450 77 50.

Wil je de afspraak annuleren? Dit kan kosteloos tot 24 uur voorafgaand aan de keuring door in te loggen op Mijn Eigen Huis (onder 'Mijn keuringen'). Wil je de afspraak binnen 24 uur voorafgaand aan de keuring annuleren? Bel ons dan tijdens kantooruren via (033) 450 77 50.

Voorwaarden

Een Controle tijdens de bouw kan worden aangevraagd voor één woning in aanbouw. De keuring is niet bedoeld voor een appartement, verbouwing of een gemeenschappelijk gedeelte van een appartementencomplex.

Wanneer je een keuring boekt, leidt Vereniging Eigen Huis je boeking door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt een keuringsopdracht tot stand tussen jou en een bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundige. Je verstrekt de bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor jou uit te voeren. De zelfstandig bouwkundigen zijn persoonlijk gecertificeerd en staan garant voor het leveren van kwaliteit.

Op de keuring en de bemiddeling van de keuring zijn algemene voorwaarden van toepassing:

Algemene voorwaarden Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

Algemene voorwaarden Bemiddeling Bouwtechnische dienstverlening (pdf)

Tags

KopenKopen-BouwperiodeKopen-Nieuwbouw

Deel deze pagina

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • mail
 • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube