De beste inbraakpreventiemiddelen

Beveilig deuren en ramen

Uw deuren kunt u op allerlei manieren beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidssloten, een beveiligingsstrip, een kierstandhouder en een bijzetslot. Voor het beveiligen van ramen zijn er barrièrestangen, dievenklauwen, raamboompjes en bijzetsloten.
Op zoek naar bedrijven die u goed kunnen adviseren over hang- en sluitwerk en die het ook kunnen aanbrengen voor u? Ga dan naar de website van Politiekeurmerk Veilig Wonen.  

Installeer een inbraakalarm

Een inbraakalarmsysteem is een elektronisch veiligheidssysteem (desgewenst draadloos) dat de aanwezigheid van een indringer waarneemt en dan een signaal afgeeft. Dit kan een alarm op locatie zijn, of een stil alarm waarbij u of een speciale dienst op afstand wordt gewaarschuwd.

Borg-gecertificeerde meldkamer

Kiest u voor een alarmsysteem met een melding naar een alarmcentrale, kies dan bij voorkeur voor een Borg-gecertificeerde meldkamer. Voordeel hiervan is dat u dan de melding mag doorgeven aan de politie. Daarnaast komt u mogelijk in aanmerking voor korting op de inboedelpremie. 

Registreer en markeer uw bezittingen 

Wordt er onverhoopt toch bij u ingebroken, dan helpt het als uw kostbare spullen geregistreerd of gemarkeerd zijn. Wordt de buit elders teruggevonden, dan kunt u uw spullen eenvoudig herkennen en kan de politie de goederen weer bij u thuis bezorgen.

Heeft u recht op subsidie? 

Van een aantal gemeenten is bekend dat er een subsidieregeling is op preventiemiddelen. Dat zijn de gemeentes Almere, Amstelveen, Schiedam, Tilburg, Utrecht, Voorschoten en Zoetermeer. Staat uw gemeente er niet bij? Informeer dan voor de zekerheid bij uw gemeente naar eventuele subsidiemogelijkheden.

Sla de handen ineen met buurtpreventie

Met buurtpreventie slaan bewoners en politie de handen ineen om criminaliteit tegen te gaan. Dat houdt in: ogen en oren openhouden in uw eigen belang en dat van uw directe omgeving. Bijzonderheden, problemen en situaties die misgaan, worden gesignaleerd en doorgegeven aan de juiste instantie. Wilt u meer weten over het onderwerp buurtpreventie? Neem dan contact op met de politie bij u in de buurt of kijk op de website van WhatsApp Buurtpreventie.

Hoe maakt u het inbrekers verder moeilijk?

Lees onze anti-inbraaktips

Benieuwd hoeveel inbraken er bij u in de buurt recent zijn gepleegd? Bekijk het op de Mijn-Buurtpagina van de politie.