Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Wat is een aflossingsvrije hypotheek? Wat gebeurt er als de looptijd van de hypotheek (bijna) voorbij is? En wat kun je nu al doen om de hypotheekschuld te verlagen? Over aflossingsvrij

Scan je aflossingsvrije hypotheek

Doe onze Hypotheekscan en ontdek welke mogelijkheden je aan het einde van de looptijd van je aflossingsvrije hypotheek heeft. Download de resultaten in een rapport. Doe de scan

Aflossingsvrije hypotheek: veelgestelde vragen

Mag je tijdens de looptijd aflossen op je aflossingsvrije hypotheek? Kun je de hypotheek aan het einde van de looptijd voortzetten? En hoe zit het met de hypotheekrenteaftrek? Bekijk de veelgestelde vragen

Eigen Huis Hypotheekadvies

Hypotheekadvies nodig? Onze hypotheekadviseurs zijn onafhankelijk, kijken kritisch naar het aanbod en handelen in jouw belang.

Maak een afspraak

Nieuws & blogs

Aflossingsvrije hypotheek, zorgeloos of zorgelijk?

Geplaatst op 28 sep 2018
Laatst bijgewerkt op 28 sep 2018, 1:00

Wie een aflossingsvrije hypotheek heeft, betaalt alleen rente en daarmee is de kous af. Of toch niet? Financieel specialist Clasien Ouderdorp geeft opheldering.

Lees meer

Aflossingsvrije hypotheek meenemen

Geplaatst op 21 aug 2018
Laatst bijgewerkt op 21 aug 2018, 7:00

Ik ga mijn huis verkopen en heb een overwaarde. Kan ik mijn aflossingsvrije hypotheek meenemen? Het is een veelgestelde vraag van onze leden. Fiscaal jurist Tjalling Letterie legt uit hoe het zit.

Lees meer

Huiseigenaar kan aflossingsvrije hypotheek vaak niet terugbetalen

Geplaatst op 17 apr 2018
Laatst bijgewerkt op 17 apr 2018, 6:18

Ruim een derde van de huis-eigenaren met een aflossingsvrije hypotheek denkt de lening na 30 jaar niet te kunnen terugbetalen, terwijl dat wel de bedoeling is. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Lees meer

'Een op drie lost aflossingsvrije hypotheek niet af'

Geplaatst op 26 jul 2016
Laatst bijgewerkt op 25 jul 2016, 6:00

Een derde van de mensen met een aflossingsvrije hypotheek denkt deze op de einddatum niet te kunnen aflossen. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. 

Lees meer