8103-1-veh-desktop-gesprek-fiets-brievenbus

Juridisch advies bij conflict particulieren

Krijg inzicht je rechtspositie

Heb je een conflict met een buurman, iemand binnen de VvE of een andere particulier? Naast dat dit vervelend is, ben je vast ook nieuwsgierig hoe sterk je staat. Sta jij in je recht, of heb je volgens het recht geen gelijk? Onze juristen kijken graag met je mee.

  • Snel duidelijkheid over hoe sterk je staat
  • Gratis eerste hulp via de telefoon
  • Advies op maat in een persoonlijk gesprek

Inzicht in jouw rechtspositie bij conflicten

Kun je het met je buren niet eens worden over de periodieke schilderbeurt, is er ruzie over het recht van overpad of heb je een ander conflict met een particulier? Onze juristen hebben alle kennis in huis om je advies te geven over conflicten die ontstaan over de eigen woning. Na het ontvangen van de benodigde documenten geven onze juristen een persoonlijk advies en vertellen hoe sterk je staat. We zijn ook eerlijk als we denken dat de kans klein is dat je gelijk krijgt.

Als je een conflict hebt met een particulier of VvE kunnen we je alleen advies geven en je toegang geven tot de juiste juridische documenten. Het is niet mogelijk om je te ondersteunen bij verdere onderhandelingen of het aanspannen van een rechtszaak, omdat de andere particulier ook lid kan zijn van Vereniging Eigen Huis. Gelukkig leert de ervaring dat de meeste conflicten tussen partijen zijn op te lossen zonder verdere juridische begeleiding.

Bel ons

Tijd voor een rechtspositiebepaling of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via 033-4507750. Wij helpen je graag.

In 4 stappen naar een oplossing

Vereniging Eigen Huis

1  Neem contact met ons op

Vereniging Eigen Huis

2  Upload documenten

Vereniging Eigen Huis

3  Persoonlijk gesprek

Vereniging Eigen Huis

4  Bepaal je vervolgstap

Veelgestelde vragen

Wil jij de juristen van Vereniging Eigen Huis inschakelen om te weten hoe sterk jij staat? We snappen heel goed dat je dan vragen hebt. Hieronder vind je alvast het antwoord op de veelgestelde vragen.

Moet ik lid van Vereniging Eigen Huis zijn om gebruik te maken van het juridisch advies?
Al onze dienstverlening is exclusief voor leden. Ben jij nog geen lid van onze vereniging? Je kunt dit heel eenvoudig regelen via onze website. Als particulier betaal je nog geen dertig euro per jaar.
Krijg ik de rechtspositiebepaling op papier?
Ja, dat is mogelijk. De tijd  die daar voor nodig is wordt gerekend conform het uurtarief van €185,-.
Ontvang ik het advies van de jurist op papier?
Dit valt niet binnen onze standaard dienstverlening, maar het is wel mogelijk. Je betaalt voor de tijd die het kost om een rapport op te stellen het uurtarief van € 185,-.
Wat gebeurt er als ik na het persoonlijk advies nog vragen heb?
Heb je na het persoonlijke gesprek nog aanvullende vragen voor de jurist? Dan mag je altijd een mail sturen zodat de behandelend jurist op je vragen kan reageren.
Volgen er na de beoordeling nog extra kosten?
Zijn er na het persoonlijk gesprek nog aanvullende werkzaamheden nodig, zoals bijvoorbeeld het op papier zetten van het advies? Voor alle aanvullende werkzaamheden betaal je € 185,- per uur. De jurist geeft je voor het uitvoeren van de werkzaamheden een indicatie van de kosten.

Juridisch advies op maat

Ga jij een woning kopen? Wil je hulp bij het beoordelen van het contract voor een verbouwing? Of heb je een juridisch conflict met je aannemer of een andere partij? Wij komen je graag te hulp.

Bekijk ons volledige aanbod