Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

De aannemer die mijn woning bouwt is failliet. Wat kan ik doen?

Is de aannemer die je woning bouwt failliet? Wat je kunt doen hangt vooral af van of de woning wordt gebouwd met of zonder toepassing van een .

Met toepassing van Woningborg-, SWK- of BouwGarant-garantie

Vanaf het moment dat de grond aan je is overgedragen en je het waarborgcertificaat in bezit hebt, ben je verzekerd van afbouw bij faillissement van de aannemer. De waarborgende instantie (Woningborg, SWK of BouwGarant) zal de afbouw van de woning regelen. Neem contact op met de waarborgende instantie over hoe het verder gaat en wat je kunt en moet doen. Verricht geen betalingen meer aan de aannemer.

Zonder toepassing van Woningborg-, SWK- of BouwGarant-garantie

Neem contact op met de curator en verzoek hem schriftelijk aan te geven of hij de overeenkomst gaat nakomen. Betaal niks meer aan de aannemer. Als je schriftelijk bericht hebt ontvangen van de curator dat hij de overeenkomst niet gaat nakomen, dan kun je de overeenkomst ontbinden. Regel dan zelf de afbouw van de woning door een andere aannemer. Als jouw woning deel uitmaakt van een project kan de afbouw van de woningen zo met elkaar verbonden zijn dat je de afbouw gezamenlijk met andere eigenaren moet regelen.

Houd er rekening mee dat de afbouw meer gaat kosten dan de oorspronkelijke aanneemsom. Schade die je lijdt, kun je bij de curator indienen. In het algemeen is de kans echter klein dat je de schade uit de failliete boedel krijgt vergoed.

Aandachtspunten

  • Is de failliete aannemer niet je contractspartij, dan raakt het faillissement je niet direct. De contractspartij moet een andere bouwer de woning laten afbouwen.

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube