Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Het tarief van de OZB in mijn gemeente stijgt sterk, mag dit?

Ja, een gemeente mag jaarlijks zelf de OZB-tarieven vaststellen. Voor een gemeente geldt geen grens voor de hoogte van de OZB-tarieven. De enige beperking is dat de tarieven niet mogen variëren op basis van het inkomen of vermogen van de belastingbetaler.

Benchmark Lokale lasten

Voor alle gemeenten samen geldt de benchmark lokale lasten. Dit is een overzicht dat de bedoeling heeft dat de lasten die gemeenten aan burgers en bedrijven opleggen beter met elkaar kunnen worden vergeleken. Het is de bedoeling dat door de benchmark de lokale lasten van gemeenten meer met elkaar in de pas blijven lopen.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

Vereniging Eigen Huis verwacht niet veel van deze benchmark. Woonlastenonderzoeken zoals die van Vereniging Eigen Huis zijn in feite ook een benchmark en deze hebben gemeenten tot nu toe ook niet massaal overgehaald de tariefstijgingen te verminderen. Vereniging Eigen Huis pleit daarom al jaren voor een wettelijk maximum aan de ozb-stijging. 

Aandachtspunten

  • De hoogte van de OZB-aanslag wordt ook bepaald door de hoogte van de .

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube