Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Ik ben het niet eens met de leges die ik moet betalen voor mijn vergunningaanvraag. Wat kan ik doen?

Tegen de beschikking over de  kun je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift is in ieder geval op tijd als het binnen 6 weken door de gemeente is ontvangen. Het bezwaarschrift is ook nog net op tijd als je het voor het einde van de termijn verzonden hebt en het vervolgens binnen een week door de gemeente is ontvangen. De termijn gaat lopen de dag nadat de aan je is verstuurd.

Ondanks het bezwaarschrift moet je toch de leges betalen. Als je bezwaarschrift gegrond wordt verklaard ontvang je het te veel betaalde weer terug. Je kunt de gemeente wel verzoeken om uitstel van betaling in verband met het ingediende bezwaarschrift. Verleent de gemeente daaraan geen medewerking? Dien dan tijdens de bezwaartermijn een voorlopige voorziening in bij de rechtbank om het besluit over de leges te schorsen. Je hoeft dan voorlopig de leges niet te betalen.

Aandachtspunten

  • Voor het in behandeling nemen van een vergunningaanvraag ben je leges verschuldigd. In de legesverordening en het daarbij behorende tarievenblad van de gemeente vind je hoeveel leges je verschuldigd bent.

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube