Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHome
Kennisbank

Ik heb lekkage in mijn meterkast gehad. Wat nu?

Als de lekkage is verholpen, is het belangrijk dat je de groepenkast eerst goed laat drogen. Door lekkage is er namelijk een grote kans op brand of kortsluiting in de elektrische installatie. Je kunt een föhn of ventilator gebruiken om dit proces te versnellen. Schakel hiervoor niet de stroom in, maar vraag je buren of je stroom bij hen mag aftappen. 

Laat de groepenkast daarna controleren door een installateur. Een visuele inspectie van de binnenkant van de groepenkast is aan te raden. Ook is het aan te bevelen om de (aardlek)automaten, aardingsweerstand en isolatieweerstand van de leidingen door te laten meten. Je kunt ook een officiële keuring van de hele gas- en of elektriciteitsinstallatie laten uitvoeren.

Aandachtspunten

  • Een lekkage in de meterkast is een extra reden om alle elektrische groepen achter een te plaatsen, ook al is dit niet bij alle bestaande installaties verplicht. Een aardlekschakelaar schakelt de spanning op de aangesloten groepen uit voordat een gevaarlijke situatie kan ontstaan.

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube