Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Ik wil mijn woning verkopen, welke gebreken ben ik verplicht om te vermelden?

Je hebt een mededelingsplicht. De informatie die je over de woning en het perceel hebt, moet je delen met de koper. 

Gebreken

Je moet alle gebreken aan de woning en het perceel melden waarvan je op de hoogte bent en die niet duidelijk zichtbaar zijn voor de koper. Sommige gebreken die wel zichtbaar zijn voor de koper moet je ook melden. Namelijk als je weet dat de omvang van het probleem groter is dan het er op het eerste gezicht uitziet of als niet goed is in te schatten wat de omvang is. Als in de gevel bijvoorbeeld scheuren zichtbaar zijn, dan kan de koper dit zelf zien. Maar weet jij dat dit het gevolg is van funderingsproblemen, dan moet je die informatie delen met de koper.

Ben je op de hoogte van bijvoorbeeld verontreiniging in de grond of de aanwezigheid van asbest, dan moet je dat ook melden.

Juridische beperkingen

Ook kunnen er juridische beperkingen zijn, zoals een erfdienstbaarheid. De buren mogen bijvoorbeeld jouw perceel gebruiken om de openbare weg te bereiken. Of je bent verplicht om de parkeerplaats op eigen terrein te gebruiken en in stand te houden. Dit soort beperkingen moet je ook melden aan mogelijke kopers.

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube