Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Kan ik een hypotheek afsluiten als ik in mijn proeftijd zit?

Of je een hypotheek kunt afsluiten terwijl je nog in de proeftijd zit, hangt af van het feit of je de afgelopen 3 jaar wel of geen inkomen had. 

Geen inkomen de afgelopen 3 jaar

Zit je nog in de proeftijd en heb je in de afgelopen 3 jaar geen inkomen gehad? Dan is het niet mogelijk om een hypotheek af te sluiten. 

Je kunt bij een aantal geldverstrekkers wel een  krijgen. Dit is alleen geen definitief akkoord voor de hypotheek. Voor de  accepteren geldverstrekkers alleen een werkgeversverklaring waaruit blijkt dat de proeftijd voorbij is. 

Wel inkomen de afgelopen 3 jaar

Zit je in de proeftijd en heb je de afgelopen 3 jaar wel inkomen gehad? Dan is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten op basis van dit inkomen. De geldverstrekker neemt het gemiddelde bruto jaarinkomen uit de laatste 3 kalenderjaren, voorafgaande aan het jaar waarin je de hypotheek aanvraagt. Daarbij geldt het laatste jaar als maximum.  

Aandachtspunten

  • Houd bij de ontbindende voorwaarden in het koopcontract rekening met de duur van de proeftijd. Je loopt dan geen risico dat je de woning moet afnemen wanneer de proeftijd niet leidt tot een arbeidsovereenkomst.

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube