Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHome
Kennisbank

Kan ik een tweede makelaar inschakelen om mijn huis te verkopen?

Dat kan niet zomaar. Of je een tweede makelaar kunt inschakelen hangt af van de afspraken die je met de ‘eerste’ makelaar hebt gemaakt. De meeste makelaars hebben in hun algemene voorwaarden staan dat je geen activiteiten buiten de makelaar om mag ondernemen die hem belemmeren. Kijk in je contract en algemene voorwaarden wat in jouw geval geldt.

Consumentenvoorwaarden Makelaardij 2018

Is jouw makelaar aangesloten bij NVM, VBO of Vastgoedpro? En heb je de Consumentenvoorwaarden Makelaardij 2018 ontvangen? Dan staat dit in artikel 6 lid 2:

Tenzij u schriftelijk iets anders afspreekt, mag u geen activiteiten ontplooien die de makelaar bij het vervullen van zijn opdracht kunnen hinderen. U mag bijvoorbeeld geen gebruik maken van een andere makelaar.

Afspraken vastleggen

Overleg met je makelaar of hij akkoord gaat met het inschakelen van een tweede makelaar. Maak, als de makelaar instemt, met beide makelaars duidelijke afspraken over de taakverdeling en de betaling van de vergoeding of . Leg deze afspraken schriftelijk vast. 

Aandachtspunten

  • Als je wilt stoppen met jouw makelaar omdat hij niet instemt met het inschakelen van een tweede makelaar, dan kun je de opdracht intrekken. Vaak zijn hier wel kosten aan verbonden. Je kunt hierna aan één of twee andere makelaars een nieuwe opdracht verstrekken. Maak in het laatste geval vooraf met beide makelaars goede afspraken over de verdeling van taken en over wie wanneer courtage krijgt.

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube