Voor VvE'sContact
BackHome
Kennisbank

Waar moet ik op letten als ik een strook grond aan de buren verkoop?

Als je een strook grond wilt verkopen, is het vaak verstandig om eerst contact op te nemen met een notaris om de mogelijkheden te bespreken. Een notaris is ook nodig voor de . Vóór de overdracht kan de notaris je ook helpen met de koopovereenkomst. 

Toestemming

Informeer bij je hypotheekverstrekker naar de mogelijkheden voor de verkoop van de strook grond. Jouw perceel geeft je hypotheekverstrekker namelijk zekerheid dat je je hypotheek betaalt. Je hebt toestemming nodig voor de verkoop. En informeer bij de gemeente of er bezwaren zijn tegen de verkoop. Bijvoorbeeld omdat in het bestemmingsplan hierover iets staat. 

Mondeling = bindend

Ben je samen met de buren tijdens een gesprek akkoord over de verkoop? Dan zitten jij en je buren vast aan deze afspraak. Het  dat geldt bij de koop van een woning, geldt namelijk niet bij de (ver)koop van een strook grond.

Wel is het verstandig om de afspraken goed vast te leggen in een koopovereenkomst. Een model koopovereenkomst voor zo'n situatie is er niet.

Inmeten

Als je een strook van jouw grond verkoopt aan de buren, dan veranderen de kadastrale grenzen. Dit betekent dat er opnieuw ingemeten moet worden door het Kadaster. Hier zitten kosten aan vast. Spreek vooraf af wie deze kosten betaalt.

Eigendomsoverdracht

Jij en de buren moeten voor de eigendomsoverdracht naar de notaris. Dit gebeurt op de in de koopovereenkomst afgesproken dag. De notaris maakt de . De vergoeding voor de notaris is hoog in verhouding tot de koopsom van de strook grond. Spreek vooraf af wie de kosten van de notaris betaalt.

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube