Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHome
Kennisbank

Waar moet ik op letten bij de koop van een casco nieuwbouwwoning?

De aandachtspunten die gelden bij de koop van een gewone nieuwbouwwoning gelden ook bij de koop van een casco nieuwbouwwoning. Daarbij is het (extra) belangrijk duidelijk af te spreken wat wel en niet onder de overeenkomst valt, omdat niet vaststaat wat precies onder ‘casco’ moet worden verstaan. Zijn bijvoorbeeld vensterbanken en cementdekvloeren bij de prijs inbegrepen of niet? Leg dit vast in de contractstukken.

Ook is het belangrijk de casco bouw bouwkundig en qua uitvoeringsduur goed te laten aansluiten op de afbouwwerkzaamheden. Spreek bijvoorbeeld duidelijk af waar de leidingen in keuken of badkamer precies moeten uitkomen, om het verleggen van die leidingen en dus dubbele kosten te vermijden.

Aansprakelijkheid

Realiseer je dat de aansprakelijkheid voor gebreken na oplevering soms meer discussie kan opleveren, omdat de verantwoordelijkheid voor de bouw is verdeeld over verschillende aannemers.

Spreek in de overeenkomst of offerte af dat aannemers voordat zij werkzaamheden starten, de voorafgaande werkzaamheden controleren en accepteren. Bijvoorbeeld: laat een tegelzetter de ondergrond controleren en accepteren.

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Eigen Huis Magazine

Eigen Huis Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube