Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackHome
Kennisbank

Welke termijn is gebruikelijk voor de bankgarantie of de waarborgsom bij de koop van een bestaand huis?

De termijn voor het het storten van de  of het stellen van een  is een punt van onderhandeling. Het is gebruikelijk dat in de koopovereenkomst een uiterlijke datum wordt opgenomen die enkele dagen na het verstrijken van de termijn van het financieringsvoorbehoud ligt.

Als sprake is van een bankgarantie dan is in ieder geval van belang dat wordt aangesloten bij deze termijn van het financieringsvoorbehoud, omdat de bank waarschijnlijk alleen een bankgarantie verstrekt als je in aanmerking komt voor financiering. 

Als je uit eigen middelen een waarborgsom stort, dan is er geen koppeling met de geldlening. Hierdoor is het mogelijk om de waarborgsom eerder bij de notaris te storten.

In de praktijk wordt dit onderscheid meestal niet gemaakt en wordt zowel bij de waarborgsom als bij de bankgarantie aangesloten bij de termijn van het financieringsvoorbehoud.

Aandachtspunten

  • Als de  van toepassing is, leg dan de afgesproken datum vast in artikel 5.

Hoe nu verder

Ook interessant in kennisbank

Deel deze pagina

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube