Voor VvE'sContact
BackVeelgestelde vragen over...

Veelgestelde vragen over het lidmaatschap

Wat krijg je als lid van Vereniging Eigen Huis? Kan een VvE ook lid worden van Vereniging Eigen Huis? Wat kost een lidmaatschap? Lees de antwoorden.

man en vrouw aan tafel bekijken papierwerk

Wat krijg ik als lid van Vereniging Eigen Huis?

Vereniging Eigen Huis is de enige partij in Nederland die opkomt voor de belangen van woningbezitters. Samen zorgen we dat wonen in een eigen huis betaalbaar en aantrekkelijk blijft. Samen staan we sterker. Dankzij 800.000 leden kunnen we een vuist maken en misstanden aanpakken. Als lid krijg je bovendien:

 • persoonlijk advies bij vragen rond het kopen, bewonen en verkopen van je huis
 • gratis voorbeeldbrieven en -contracten, digitale hulpmiddelen, Eigen Huis Magazine
 • hypotheekadvies, juridische bijstand en bouwkundige keuringen bij koop, verkoop en verbouwing tegen aantrekkelijke tarieven
 • korting op energie en zonnepanelen
Word lid

Kan een Vereniging van Eigenaars (VvE) ook lid worden?

Ja, een Vereniging van Eigenaars (VvE) kan ook lid worden van Vereniging Eigen Huis. De voordelen:

 • Meerjarenonderhoudsplan voor inzicht in de bouwkundige staat en advies over het herstel van eventuele gebreken.
 • Juridisch, financieel en bouwkundig advies.

Als mijn VvE lid is, moet ik dan ook nog als appartementseigenaar lid worden?

Ja, dat is zeker nuttig. Binnen het VvE-lidmaatschap kan het bestuur VvE-gerelateerde vragen stellen en diensten afnemen speciaal voor VvE's. Het is daarnaast handig ook zelf als appartementseigenaar lid te worden, want dan profiteer je van alle voordelen, zoals:

 • gratis telefonisch advies bij al je vragen rond onder andere (ver)kopen, verbouwen, nieuwbouw, burenrecht, overheidskwesties, WOZ en de VvE;
 • gratis voorbeeldbrieven en -contracten, digitale hulpmiddelen, Eigen Huis Magazine;
 • hypotheekadvies, juridische bijstand en bouwkundige keuringen bij koop, verkoop en verbouwing tegen aantrekkelijke tarieven; 
 • korting op bijvoorbeeld energie, woon- en andere verzekeringen.

Wat kost een lidmaatschap?

Het lidmaatschap kost € 30,60 (automatische incasso) per jaar. Voor overige betaalmethoden wordt er € 1,70 administratiekosten in rekening gebracht en bedraagt de contributie € 32,30.

Het tarief voor een Vereniging van Eigenaars bedraagt € 64,80 (automatische incasso). Voor overige betaalmethoden wordt er € 1,70 administratiekosten in rekening gebracht.

Na inschrijving kun je direct gebruikmaken van al onze producten en diensten. De contributie gaat in op de eerste van de volgende maand en is vanaf dat moment een jaar geldig.

Lees meer over de kosten van het lidmaatschap

Kan ik een lidmaatschap cadeau geven?

Ja, je kunt ook anderen laten profiteren van alle voordelen van het lidmaatschap. Het eerste jaar betaal je het contributiebedrag voor het nieuwe lid. Daarna betaalt het nieuwe lid zelf.

Vraag een cadeaulidmaatschap aan

Krijg ik een ledenpas?

Nee, je ontvangt geen ledenpas. 

Waar kan ik mijn lidnummer vinden? 

Je lidnummer kun je op verschillende plaatsen terugvinden:

 • Op de welkomst- en/of contributiebrief;
 • Op de nieuwsbrief als je hierop bent geabonneerd;
 • Als je inlogt op onze website, bij je persoonlijke gegevens

Wat is de looptijd van het lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis?  

Het lidmaatschap wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, met inachtneming van 1 maand opzegtermijn. Een lidmaatschapsjaar duurt 12 maanden. Word je lid in het midden van een maand? Dan kun je direct gebruikmaken van al onze producten en diensten, maar gaat je lidmaatschapsjaar officieel pas in op de eerste dag van de volgende maand. Zo ben je eigenlijk het eerste jaar iets langer dan 12 maanden lid. Het lidmaatschap word automatisch verlengd. Wil je opzeggen, dan moet je dat uiterlijk 1 maand voor het einde van dat lidmaatschapsjaar doorgeven. 

Ben je lid geworden vóór 1 mei 2016 – ongeacht in welke maand - dan is de ingangsdatum van je lidmaatschapsjaar 1 mei en is de einddatum 30 april 2018. Dit heeft te maken met het wijzigen van de statuten in 2017, waarin het verenigingsjaar (1 mei tot en met 30 april) is aangepast in lidmaatschapsjaar.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

We vinden het erg jammer dat je erover denkt om je lidmaatschap op te zeggen. Je kunt dit doen via je persoonlijke profielpagina Mijn Eigen Huis. Je kunt je opzegging ook telefonisch doorgeven via (033) 450 77 50. Hierna krijg je per mail of post een bevestiging. Wij hanteren een opzegtermijn van 1 maand voor het einde van je lidmaatschap. Onze Ledenservice is bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. 

Staat je vraag hier niet bij? Stel je vraag via het contactformulier

Waar kan ik de einddatum van mijn lidmaatschapsjaar vinden?

De einddatum van je lidmaatschapsjaar staat op je persoonlijke profielpagina 'Mijn Eigen Huis'.

Deel deze pagina

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • mail
 • whatsapp

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenSpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen
VEH
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube