Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Afbouwgarantie van Betaal Garant Nederland voldoet niet aan de wet

De rechtbank Rotterdam oordeelde op 10 november dat de Afbouwgarantie van Betaal Garant Nederland niet voldoet aan de wettelijke eisen. Ook de last onder dwangsom eerder opgelegd door De Nederlandsche Bank (DNB) is volgens de rechter terecht. Vereniging Eigen Huis is blij met deze uitspraak.

De Afbouwgarantie van Betaal Garant Nederland zou kopers van nieuwbouwwoningen de zekerheid bieden dat bij onverhoopt faillissement van de aannemer de woning wordt afgebouwd. 

Schijnzekerheid voor nieuwbouwkopers 

In 2018 kreeg de vereniging na meldingen van leden het vermoeden dat de Afbouwgarantie van Betaal Garant niet aan de wettelijke eisen voldeed. De vereniging diende een handhavingsverzoek in bij DNB, waarna DNB in actie kwam en Betaal Garant een last onder dwangsom oplegde. Betaal Garant mocht niet langer producten, waaronder de Afbouwgarantie, aanbieden zonder de vereiste vergunningen. Betaal Garant ging hiertegen in beroep en hierin is ook de vereniging als belanghebbende gehoord. De rechter heeft zich gebogen over het beroep en deed vorige week donderdag uitspraak: Betaal Garant is inderdaad in overtreding door deze producten zonder vergunning aan te bieden. 

Wat vindt Vereniging Eigen Huis

“Ik ben blij dat DNB na onze melding in actie is gekomen en dat we toekomstige nieuwbouwkopers kunnen behoeden voor aanbieders van dergelijke afbouwgaranties”, aldus Frank Dijkslag, advocaat bij Vereniging Eigen Huis. Betaal Garant kan nog in hoger beroep tegen deze uitspraak en heeft daarvoor zes weken de tijd. Meer informatie

  • Lees meer over het belang van goede garantie- en waarborgregelingen

Tags

Kopen-Nieuwbouw

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube