Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Corona-effect op vertrouwen woningmarkt verflauwt

Steeds minder consumenten geloven dat de coronacrisis de woningmarkt negatief beïnvloedt, zo blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator. De stemmingsgraadmeter van de woningmarkt steeg in september met twee punten naar een score van 99 – nog 1 punt onder de neutraalwaarde van 100.   

Nog maar 8 % van de ondervraagden meent dat de huizenprijzen zullen dalen en 32 % voorziet een rentestijging. In juni lagen door de coronacrisis deze percentages nog op respectievelijk 20 % en 44 %.   

Bijna een derde van de ondervraagden zegt in zijn oordeel over de situatie op de woningmarkt niet te zijn beïnvloed door de coronacrisis. Vorige maand gold dat nog voor 26 %.   

Een tweederdemeerderheid laat het vertrouwen in de woningmarkt nog wel afhangen van de coronacrisis. De meeste van hen vrezen vooral voor de economie. 37% van de ondervraagden vindt het nu een slecht moment om een huis te kopen. Niet alleen de economische situatie, maar juist ook de woningschaarste en hoge prijzen dragen aan dit sentiment bij.   

Meer informatie over de Eigen Huis Marktindicator

Tags

CoronaWoningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube