Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Marktindicator: coronazorgen nemen af

Steeds minder consumenten zien de coronacrisis als een belemmering voor de woningmarkt. Dit blijkt uit de jongste stand van de Eigen Huis Marktindicator. De stemmingsmeter van het consumentenvertrouwen in de woningmarkt kwam in januari uit op 105 punten. Dat zijn 2 punten meer dan bij de vorige peiling in december en 5 punten boven de neutraalwaarde van 100. Dit betekent dat een meerderheid van de Nederlanders optimistisch is gestemd over de woningmarkt.  

Reden voor de stijging is de verwachting van verder stijgende huizenprijzen. Een ruime meerderheid van 70% ziet dat gebeuren. De dalende hypotheekrente en de afnemende zorgen over de gevolgen van de coronacrisis voor de huizenmarkt dragen aan het vertrouwen bij. Zo laat 19% van de Nederlanders zich nog sterk beïnvloeden door de pandemie. In april vorig jaar gold dit nog voor bijna 40% van de bevolking.

Huiver woningtekort

Daar staat de vrees voor afnemende beschikbaarheid en betaalbaarheid van koopwoningen tegenover. Ruim 40% van de consumenten acht mede daarom het nu een ongunstige tijd om toe te slaan op de woningmarkt. Het aandeel consumenten dat wil verhuizen neemt sinds november vorig jaar langzaam af naar 32% in januari.  

Wel zijn consumenten optimistischer gestemd over de algehele staat van de economie. In oktober vorig jaar was een ruime meerderheid van de Nederlanders nog beducht voor slecht economisch nieuws. Afgelopen maand gold dat nog voor iets meer dan vier op de tien consumenten. 

Meer informatie

  •  Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

Tags

CoronaWoningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube