Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Versnellingsagenda moet verduurzamen voor VvE’s makkelijker maken

Voor veel VvE’s is verduurzamen van het appartementencomplex lastig. Minister Hugo de Jonge komt daarom met plannen om VvE’s te helpen in de energietransitie. Vereniging Eigen Huis is blij met deze aandacht en positief over de eerste plannen.

Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening stuurde vandaag een brief naar de Tweede Kamer over de verduurzaming van VvE’s. In deze Versnellingsagenda staan ideeën om VvE’s goed mee te nemen in de energietransitie. Nu lopen veel VvE’s tegen problemen aan als het gaat om investeren in verduurzaming van het pand. Uit onderzoek van VEH bleek dat het nemen van een besluit vaak op problemen stuit en dat VvE’s behoefte hebben aan ondersteuning.

Wensen in vervulling

De vereniging is blij dat het kabinet extra aandacht geeft aan het verduurzamen van VvE’s. In de plannen worden veel wensen van VEH vervuld. Digitaal vergaderen kan hier bij helpen. Appartementseigenaren in kleine VvE’s krijgen ook de mogelijkheid om bepaalde maatregelen zelfstandig te nemen als dat via de VvE niet lukt. VEH pleitte hier eerder voor. Het kabinet denkt bovendien aan een landelijk dekkend netwerk van gemeenten die hulp bieden aan VvE’s. Ook hier pleit VEH al langere tijd voor. Daarnaast onderzoekt het kabinet of zij een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (dmjop) kan verplichten. De vereniging begrijpt de noodzaak, maar hoopt dat dit niet gaat gelden voor VvE's die verduurzaming al hoog op de agenda hebben staan en dit goed onder elkaar regelen.

Uitwerking in 2023

In 2023 worden de plannen verder uitgewerkt. Het ministerie wil dit samen doen met belangenorganisaties, zoals VEH. De vereniging werkt hier graag aan mee. Namens onze leden zullen wij erop letten dat ook VvE’s mee kunnen komen in de energietransitie en dat verduurzamen voor VvE's makkelijker te regelen wordt.

Meer informatie

  • Brief regering: Versnelling verduurzaming gebouwen in beheer van Verenigingen van Eigenaars (VvE's)
  • Digitaal vergaderen binnen de VvE


Tags

VerduurzamenVvE beheerder

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Alle actuele berichten

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube