Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Gunstige overstapregeling erfpacht voor spijtoptanten

Erfpachters die tot 8 januari 2020 gebruik konden maken van relatief gunstige overstapvoorwaarden maar dat niet deden, kunnen dit alsnog doen. De Amsterdamse wethouder Van Dantzig (Grond en Ontwikkeling) heeft vandaag de uitgewerkte spijtoptantenregeling naar de gemeenteraad gestuurd.

De overstapregeling betreft de overstap naar eeuwigdurende erfpacht. Dat kan door eeuwigdurende afkoop van de erfpacht of het vastklikken van de erfpachtcanon aan het einde van het tijdvak. De canon wordt dan niet meer herzien vanwege de gestegen grondwaarde maar alleen gecorrigeerd voor inflatie. Tot 8 januari 2020 had 85% van de erfpachters een overstapaanvraag gedaan. 

Buiten de spijtoptantenregeling vallen huiseigenaren die na 8 januari 2020 een huis op erfpacht hebben gekocht en waarvoor de vorige eigenaar geen overstapaanvraag heeft gedaan.  

De spijtoptantenregeling wordt tot en met 19 september opengesteld voor inspraak. Inwoners van Amsterdam kunnen daar dan nog op reageren. De wethouder verwacht dat in het najaar de betreffende erfpachters een persoonlijke brief krijgen met een aanbod. 

Dit vindt Vereniging Eigen Huis 

Vereniging Eigen Huis is blij dat deze spijtoptantenregeling nu wordt ingevoerd. Al eerder pleitten wij voor verlenging van de overstapregeling. Wel betreurt de vereniging dat kopers van een Amsterdamse woning op erfpacht na 8 januari 2020 en eigenaren van panden die een woon- en bedrijfsfunctie niet van de spijtoptantenregeling gebruik hebben kunnen maken. 

Meer informatie

  • Gunstige overstapregeling erfpacht verlengd (nieuwsbericht 11-11-2021) 

Tags

Erfpacht

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube