Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Helft consumenten voorziet verdere rentestijging

Bijna de helft van de Nederlanders verwacht dat de hypotheekrente verder stijgt. In januari vorig jaar gold dit voor nog minder dan een kwart van de consumenten.

Dit blijkt uit de jongste rapportage van de Eigen Huis Marktindicator. De stemmingsmeter van de woningmarkt laat daarbij al enige tijd een dalende lijn zien en kwam in januari uit op 97 punten, 3 punten onder de neutraalwaarde van 100. Dit betekent dat de meerderheid van de consumenten weinig optimistisch is over de ontwikkelingen op de woningmarkt in breedste zin. 

Toch lijkt er heel voorzichtig een minieme kentering zichtbaar. In december vorig jaar achtte bijna drie kwart van de consumenten het een ongunstige tijd om een huis te kopen. Inmiddels mijdt 71% de woningmarkt liever.

Hardnekkige zorgen

De voornaamste redenen daarvoor zijn al maanden dezelfde: consumenten maken zich vooral zorgen over het krappe aanbod en de hoge huizenprijzen. De stijgende hypotheekrente is voorlopig nog maar voor een beperkt deel (10%) van de consumenten een reden tot ongerustheid. Dat geldt niet voor de prijsontwikkeling van koopwoningen. 81% van de consumenten denkt dat de huizenprijzen de komende tijd verder zullen stijgen. In december vorig jaar was 85% die mening nog toegedaan.  


Meer informatie 

Bekijk de Eigen Huis Marktindicator
Stijgende hypotheekrente raakt vooral starters

Tags

HypotheekWoningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube