Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

'Maak vaart met oplossingen voor VvE's bij prijsplafond energie'

Vereniging Eigen Huis, Aedes, Woonbond, VNG en studentenorganisaties roepen de Tweede Kamer op om dinsdag 11 oktober voor een motie te stemmen over het prijsplafond voor energie. In deze motie wordt aangedrongen vaart te maken met een oplossing ten aanzien van het prijsplafond voor een vergeten groep: VvE’s met blokverwarming. 

Blokverwarming is een vorm van verwarmen, waarbij alle woningen (bijvoorbeeld in een flat) op dezelfde Cv-ketel zijn aangesloten en er dus maar één aansluiting is. Bij de energieleverancier is niet bekend hoeveel appartementen er achter die aansluiting zitten, waardoor deze huishoudens niet worden erkend als rechthebbenden voor het energieprijsplafond. Het energieprijsplafond wordt daardoor slechts één keer toegepast op de hoofdaansluiting, terwijl het verbruik heel hoog is.   

Vereniging Eigen Huis heeft hiervoor al in vroeg stadium gewaarschuwd. Het kabinet gaf toen aan dat het heel moeilijk wordt om voor deze situatie een goede oplossing te vinden. De betrokken organisaties hebben aangeboden hierin te willen meedenken, zodat ook de appartementseigenaren met blokverwarming gebruik kunnen maken van het prijsplafond. 

UPDATE: de motie is op 11 oktober 2022 aangenomen door de Tweede Kamer. Het kabinet moet aan de slag met een oplossing voor VvE’s met blokverwarming. 

Lees de oproep aan de Tweede Kamer

Gezamenlijke brief steun voor Nationaal Isolatieprogramma (pdf)

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube