Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Politieke wil voor aanpak koopproces groot

De Tweede Kamer vindt ook dat het koop- en verkoopproces van woningen transparanter moet worden. Dit concludeert Karsten Klein, directeur Belangenbehartiging bij Vereniging Eigen Huis, onder andere na een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over biedingspraktijken en de vele reacties die het meldpunt van de vereniging deze week losmaakte. 


Klein was in Den Haag om Tweede Kamerleden te informeren over de oneerlijke biedingspraktijken die de vereniging afgelopen maanden op haar meldpunt over makelaars ontving. Dat gebeurde tijdens een rondetafelgesprek waarbij naast Kamerleden ook wetenschappers, makelaarsorganisaties, en tech-startups aanwezig waren. Doel van zo’n rondetafel is dat de Kamerleden een bepaald dossier goed kunnen begrijpen en doorgronden. Een uitgelezen kans om het standpunt van de vereniging over te brengen. “Wij willen meer transparantie op de woningmarkt, onder meer door duidelijke regels te stellen voor makelaars”, zegt Klein. “De Tweede Kamer is er in brede zin van overtuigd dat er iets moet gebeuren. Dat is goed nieuws voor consumenten. ”  

De vereniging maakte met het meldpunt Oneerlijke Biedingspraktijken deze week de tongen los. In de media, maar ook in de politiek. Er werden direct al Kamervragen gesteld. Zo vroeg Pieter Heerma van het CDA of de minister bereid is een onderzoek te starten naar de misstanden in de makelaarswereld en of ze passende maatregelen wil treffen om het koopproces eerlijker te laten verlopen. PVV-kamerlid Alexander Kops vroeg hoe de minister kopers en verkopers beter tegen makelaars wil gaan beschermen.   

Bekijk hier de registratie van het rondetafelgesprek biedingspraktijken met de Tweede Kamer op 1 juli 2021

Tags

OnderzoekVerkopenWoningmarkt

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube