Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Tweede Kamer wil maximumprijs voor energielabel

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat er een maximumtarief komt voor het energielabel. De Kamer stelt dat de huidige prijs voor het label veel hoger is dan de 190 euro die demissionair minister Ollongren eerder beloofde. Vereniging Eigen Huis vindt deze oplossing van de Kamer positief. Zo kunnen huiseigenaren rekenen op een betaalbaar en betrouwbaar energielabel.  

Eind maart protesteerde de Vereniging Eigen Huis bij demissionair minister Ollongren al tegen de te hoge prijzen van het energielabel. De vereniging verzocht de minister om met de branche naar oplossingen te zoeken, die per direct de betaalbaarheid van het energielabel vergroot en tegemoetkomt aan de beloftes die zijn gemaakt.  

Teleurstellend weinig actie  

“Helaas heeft de minister tot op heden teleurstellend weinig acties ondernomen om het energielabel betaalbaar te houden voor huiseigenaren”, aldus Maud Weide beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. “Wij zijn dan ook blij dat de Tweede Kamer dit nu wel lijkt te doen. We hopen dat de minister hiermee aan de slag gaat. Er moet snel een kwalitatief, betaalbaar en betrouwbaar label komen.” 

De motie werd ingediend door VVD- en SP-Kamerleden Daniel Koerhuis en Sandra Beckerman. Hij werd met een meerderheid van stemmen aangenomen in de Tweede Kamer. De Kamer verzoekt de minister nu concreet om een maximumprijs voor het energielabel te hanteren tot 1 januari 2022. De Kamerleden gaan er vanuit dat het aanbod energie-adviseurs tegen die tijd voldoende is en mogelijk het energielabel ook digitaal is aan te vragen. 

[object Object], Meer informatie

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube