Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

VEH roept op: geef meterstanden van 1 januari door

Energieleveranciers mogen bij invoering van het prijsplafond de meterstanden niet schatten, maar moeten de meterstanden van 1 januari bij klanten opvragen. Dit geldt alleen voor klanten met een ‘domme’ meter of een niet op afstand uitleesbare slimme meter. Vereniging Eigen Huis roept huiseigenaren op om hun meterstanden op tijd door te geven aan hun energieleverancier. 

In januari treedt het energieprijsplafond in werking. Om ervoor te zorgen dat de rekening wordt gebaseerd op het werkelijke gebruik, is het belangrijk dat energieleveranciers de juiste gegevens van hun klanten gebruiken. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is het de verantwoordelijkheid van de energieleveranciers om de meterstanden per 1 januari op te nemen. Vereniging Eigen Huis heeft er eerder bij de ACM op aangedrongen om deze duidelijkheid te geven. Geeft een klant de meterstand niet op tijd door, dan mag de energieleverancier deze wel schatten. Hiermee lopen huiseigenaren het risico dat zij te veel betalen.  

Meterstanden fotograferen en doorgeven

Heb jij geen oproep gehad van je energieleverancier, maar heb je wel een domme meter of een niet op afstand uitleesbare meter? Geef dan zelf op tijd je meterstanden door inclusief een foto van de meterstand op 1 januari. Hiermee kun je aantonen dat je de juiste standen hebt doorgegeven.    

Meer informatie

Tags

VerduurzamenVerduurzamen-Energierekening

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggen
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube