Huiseigenaar
VvE
NieuwsContact
BackNieuws

Vereniging Eigen Huis roept Budget Energie op om jaarlijks te salderen

Vereniging Eigen Huis stuurde Budget Energie een brief met de dringende oproep om op jaarbasis te salderen. Tot op heden saldeert Budget Energie op maandbasis, dit is financieel nadelig voor zonnepaneeleigenaren met een variabel contract.  

3/11/2022: Budget Energie heeft Vereniging Eigen Huis uitgenodigd voor een gesprek. Als het gesprek niet het gewenste resultaat oplevert, dient de vereniging alsnog het verzoek tot handhaving in bij de Autoriteit Consument & Markt. 

Dringende oproep

Vereniging Eigen Huis deed eerder een oproep aan energieleveranciers om salderen op jaarbasis toe te passen. Budget Energie geeft hier nog geen gehoor aan. De vereniging kreeg meer dan vijfhonderd klachten van haar leden over het maandelijks salderen. Wanneer de opgewekte en teruggeleverde stroom in de zomermaanden niet gesaldeerd kan worden tegen het overschot aan afname in de wintermaanden, leidt dat tot een hogere energierekening voor zonnepaneeleigenaren. Vereniging Eigen Huis dringt er middels een brief bij de energieleverancier op aan om de wet na te leven en op jaarbasis te salderen. Ook verwacht de vereniging dat Budget Energie klanten compenseert voor het nadeel dat is ontstaan als gevolg van de saldering op maandbasis. Als dit niet voor 1 november 2022 gebeurt, zal de vereniging een officieel verzoek tot handhaving bij de Autoriteit Consument & Markt indienen.  

Meer informatie

Voorbeeldbrief klacht maandelijks salderen (docx)

Brief oproep maandelijks salderen Budget Energie (pdf)


Tags

SalderenVerduurzamenVerduurzamen-EnergierekeningVerduurzamen-Zonne-energie

Deel dit artikel

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • mail
  • whatsapp

Actueel

Direct naar

OpleveringskeuringBouwtechnische keuringHypotheekadviesJuridisch adviesCollectieve Inkoop ZonnepanelenBel de SpoedklusserviceEigen Huis Verzekeringen

Magazine

Magazine
PrivacystatementCookiebeleid & instellingenDisclaimerCVD-meldingAlgemene voorwaardenOpzeggenAdres
facebookinstagramlinkedintwitteryoutube